Gi bort en klem | Kondomeriet

Gi bort en klem

Av alle instinktene som driver oss, er lysten på å bli holdt rundt den viktigste. En klem gleder mer enn du tror. Alle former for berøring er en viktig fysisk kraft også i et forhold. Ofte tenker vi på sex, men ikke undervurder effekten av en enkel klem uten baktanker.

Behov for omfavnelse og nærhet

Driven etter omfavnelse ligger i oss mennesker allerede ved fødselen. Forskning viser blant annet at barn som ikke opplever nok kroppskontakt, ikke vil trives og blomstre som andre barn. Dette behovet er noe vi aldri vokser fra oss. Gled både deg selv og andre ved å gi bort en klem litt oftere. Klemming er til og med så viktig at det har fått en egen dag: 

Klemmedagen, eller "National Hugging Day" er en årlig markering dedikert til klemming. Dagen markeres 21. januar, og har blitt markert siden 1986. Dette er først og fremst en amerikansk dag, men markeringen har spredt seg til en rekke andre land. Dagen er ment for å oppfordre alle til å klemme og vise kjærlighet litt oftere.

Hud mot hud

Fysisk kontakt, følelsen av hud mot hud og hår som kiler mot ansiktet, er noe av det viktigste mennesker kan gi hverandre. Enten det gjelder mor og barn, søster og bror, venner eller kjærester. Dette kan kanskje også forklare hvorfor sex er så viktig for oss mennesker?

Mer enn å lage barn

Forskning viser nemlig at sex dreier seg om mye mer enn å formere seg. Selv dyr viser seg å ha sex av helt andre grunner enn å lage barn. Dette forklarer også blant annet hvorfor homoseksualitet foregår blant mer enn 450 arter, hvorfor sjimpanser kysser og hvorfor sebraer kjærtegner hverandre ved å gni sammen neser.

Når du gir noen en klem, beveger du deg inn i intimsfæren til den andre personen. Kjæresteklemmer har en nesten magisk kraft, for eksempel... 

  • etter en skikkelig krangel
  • etter å ha grått ut
  • etter en tøff dag på jobben
  • etter sex
  • når dagen er slutt
  • når dagen begynner, og dere fortsatt er i sengen
  • når dere står opp
  • når dere legger dere

Et klemmetips i farta

Ta en kos-og-gå. Legg armene rundt kjæresten din bakfra og gi en klem, mens han eller hun kler på  seg, snakker i telefonen eller står ved kjøkkenbenken. Poenget er å gjøre det mens partneren gjør noe annet, og ikke forventer en klem.

Med dette i tankene kan du kanskje gi bort en klem til én som trenger det i dag?

 

Kilder: Time, Lou Paget og Kondomeriet AS