Fem myter om forhold

Noen ganger kan vi lure oss selv til å ødelegge forholdet. En måte å gjøre det på, er å stole blindt på mytene om forhold.

Dr. Phil har listet opp fem myter som kan være med på å knuse forholdet hvis dere ikke tar tak i dette:

Myte 1

Et fantastisk forhold tillater at alle følelser kan luftes, uansett hva det skulle være.

Neppe så lurt, i følge Dr. Phil. Det er vel å bra å få utløp for følelser, men noen ganger kan du i kampens hete slenge ut av deg ting som aldri burde vært sagt. Før du sier noe du kan komme til å angre på; bit det i deg. Det vi sier mens vi er rasende stemmer ofte ikke helt med hvordan vi egentlig har det generelt i forholdet.

Myte 2

Et fantastisk forhold har ikke noe med sex å gjøre.

Å tro at sex ikke er viktig, er farlig for forholdet. Sex gir nemlig en viktig pause fra det vanlige presset som hverdagen gir oss, og åpner for nærhet. Sex er selvsagt ikke alt, men ligger rimelig høyt på listen over viktige ingredienser i forhold. Men det betyr også mer enn bare samleie. Ta på hverandre og lei hverandres hender, dette gir viktig nærhet i seg selv. Dessuten kan nærhet og intimitet senere føre til økt lyst på sex.

Myte 3

Et supert forhold kan ikke overleve hvis en av partene har masse feil.

Ingen er perfekt. Så lenge din partners feil er av det slaget som ikke er voldelige eller destruktive, kan du lære å leve med dem. I stedet for å fokusere på alle feil og mangler, minn deg selv på det som fikk deg interessert i partneren i utgangspunktet. 

Myte 4

Det finnes en gal måte og en riktig måte å gjøre forholdet bedre på.

Det finnes ingen riktig måte å være en god kjæreste på. Dere må finne den måten som virker for dere, og når dere har funnet den; fortsett med det. Husk at det heller ikke finnes noen regler for hvordan en annen person skal elske deg. Alle uttrykker følelser ulikt.

Myte 5

Forholdet kan kun bli bra dersom partneren min skjerper seg.

Ikke gå i den klassiske fellen hvor du tror at om du bare klarer å endre kjæresten din, så blir forholdet bedre. Dere kan korrigere noen av hverandres vaner, men dere verken kan eller skal endre hverandre.

Kilde: drphil.com