En av ti menn mangler sexlyst

Manglende sexlyst hos kvinner er ofte diskutert, men det kommer sjelden frem at også menn sliter med lysten.

I en nyere norsk studie kommer det frem at 37 prosent av kvinner og 13 prosent av menn sliter med redusert sexlyst. Lite sexlyst hos en av partene i et forhold er også en vanlig kilde til konflikt i hjemmet, så det er viktig å ta dette på alvor om dere vil finne en løsning.

Det kan være mange grunner til redusert eller fraværende sexlyst. Stress og trøtthet er kanskje de vanligste kortvarige årsakene, mens depresjon, ulike medisiner, og sykdom kan være andre, mer dyptliggende årsaker. Alder, generell helse og stemningen i parforholdet er andre faktorer som kan virke inn.

Slik løser du det

Stress kan man gjøre noe med ved å fjerne årsaken til stresset. Har man en jobb som gir dårligere livskvalitet, er kanskje tiden inne for å bytte, før partneren bytter ut deg. Trøtthet kan repareres med søvn, dessuten trenger heller ikke sex foregå i sengen om kvelden. Velg heller et tidspunkt hvor kroppen føles mer opplagt. Skranter parforholdet og dere ikke ser ut til å klare å gjøre noe med dette selv, er det lurt å snakke med en profesjonell tredjepart. Kanskje kan dere få løst opp i det som skaper den dårlige stemningen.

Det er også vitenskapelig bevist at trening, i tillegg til bedre helse, gir mer overskudd, bedre humør og bedre sexlyst. En annen viktig faktor er kosthold. Noen typer mat forgifter kroppen og ødelegger sexlysten. Her er noen eksempler på hva du bør unngå om du vil at sexlysten skal være på topp:

Unngå:

- Koffein
- Fast food
- Godterier og kaker
- Mat med soyabønner
- P-piller
- For mye rødt kjøtt
- Stivelse (poteter, ris, mais, pasta brød osv.)
- Alkohol

Hvis dere sammen prøver å gjøre noe med livsstilen deres og bruker tid på hverandre, skal du ikke se bort fra at sexlysten vender tilbake. Er du virkelig i tvil, kan det være lurt å snakke med en lege om problemet, for å utelukke sykdom.

Potensmiddel

Finnes det ganger hvor du skulle ønske du holdt ut litt lengre?

Noen av potensmidlene våre er mildt bedøvende slik at det tar lengre tid før man får en utløsning, andre er mildt ereksjonsstyrkende slik at man kan oppleve at penis blir hardere og reisningen mer intens. (Disse fungerer ekstra godt sammen med en ereksjonsring)

Her kan du se alle Kondomeriets potensmidler!