Derfor har vi egentlig sex

Du vil kanskje instinktivt tro det er for reproduksjonens skyld, men faktisk er ikke dette tilfellet. Så klart er reproduksjon en av grunnene til at vi har sex, men hvorfor gjør vi det når vi ikke ønsker å få barn, er gravid eller allerede har fått barn?

Skaper tilknytning

Mye av det handler om å få tilknytning og bekreftelse fra partneren. Uten sex vil man ikke oppnå den nære tilknytningen som man trenger i et parforhold. Det er ofte det viktigste når det gjelder å styrke parrelasjonen og bekrefte hverandre.

Hvis man ser det fra et annet perspektiv, så er null sex ofte skilsmissegrunn nummer én. Ifølge en studie, svarte hele 44 prosent av de kvinnelige respondentene at de gikk fra partneren sin på grunn av mangel på sex.  Det finurlige ved det er at kun 36 prosent av mennene svarte det samme. Det kan være en indikasjon på at sex i et forhold er viktigere for kvinner enn for menn.

Sex er så mye mer enn bare selve samleiet. En kan ha fortsatt god nærhet og seksualitet uten å kanskje ha samleie.  Men hvis denne intimiteten innebærer god sex, og tar slutt, vil et forhold som oftest også ta slutt.

Helsefordeler

Til sist er det flere helsefordeler ved å ha sex. Det fører til avslappethet og en følelse av psykisk velvære, da det tar bort mye anspenthet og negative følelser. Forskning har vist oss at god seksuell helse er viktig i vår helthetlige helse, fysisk samt psykisk helse.


Kilde: klikk.no