Trang forhud: Kan forhuden på penis bli for trang?

Hvis det ikke er smertefullt når du onanerer eller har samleie, er det godt mulig å gjøre det med trang forhud, skriver sexologen.

«Jeg er en voksen mann som har vert lite sexuelt aktiv med partner de siste 8 årene. Kan forrhuden bli så trang att den ikke går over ett erigert penis hode? Eventuelt bli så stramt att det hindrer blodet å komme tilbake fra hodet?» spør mann (46).

Sexolog Thomas Winther svarer.

Hei, mann 46!  

Du sier ingenting om det er din forhud som er for trang, men går ut ifra det. Dersom dette er til hinder for din seksuelle utfoldelse i forhold til samleie eller onanering, anbefaler jeg deg til å gå til fastlegen din. Det finnes en rekke behandlinger man kan gjennomføre.

Dersom problemet er stort, og det er mer eller mindre umulig å trekke forhuden over penis, er det gjerne operasjon som gjelder, men er det moderate hinder med å trekke forhuden tilbake, prøver man gjerne en kortisonkrem og smører forhuden morgen og kveld i en 14 dagers periode for så å se om den er noe mer tøyelig.

Ikke dra forhuden tilbake med makt slik at det blir sår i forhuden. Det kan nemlig gi arrdannelser som gjør at forhuden blir enda strammere.

Hvis det ikke er smertefullt når du onanerer eller har samleie, er det godt mulig å gjøre det med trang forhud, og det er også mulig å bruke kondom så lenge du sørger for at den er trukket godt ned over hele penis.

Ønsker deg masse lykke til. 

Mvh Thomas.