Tilbehør: Glidemiddel for sensitiv hud

Produkteksperten gir råd til valg av glidemiddel som er godt egnet for sensitiv hud.

«Jeg sliter med å finne glidemiddel som ikke svir ved bruk. Har prøvd ufattelig mange forskjellige glidemidler, til og med kjøpt på apotek uten hell. Jeg har kun funnet et glidemiddel som fungerer til anal og det var helt organisk og uten glycerin, alkohol, parabener etc. Dette svir ikke, men fungerer veldig kort tid og man må ta på mer hele tiden. Har dere noen gode råd til glid jeg og samboer kan benytte?» spør mann (27).

Produktekspert Stine svarer.

Hei, mann 27!

Du er ikke alene om å være sensitiv nedentil, og det er en av grunnene til at vi har så mange forskjellige glidemiddeltyper!

Du skriver at du har funnet en type som du ikke reagerer på, men at du føler den forsvinner fort, da er nok dette vannbasert. Om du ønsker et glidemiddel som varer lengre, kan vi anbefale silikonbaserte varianter. Pjur Med premium silikonbasert glidemiddel er et av de mest langvarige typene vi selger, men også et av de mest sensitive. Den har kun to ingredienser noe som er veldig unikt for et glidemiddel, og den trekkes ikke inn i huden, men legger seg som et tynt og glatt belegg utenpå huden. Vi har også et oljebasert gildemiddel fra Yes som er veldig sensitivt i tillegg til å være langvarig, denne har en litt tykkere konsistens, men smelter behagelig utover huden. Denne er planteoljebasert og anbefalt av gynekologer.

Ellers er det viktig å tenke på at silikonbaserte glidemidler er som hovedregel ikke kompatible med leketøy, og oljebaserte kan ikke brukes med kondomer, men begge er veldig godt egnet til hud, både foran og bak. Mange bruker også disse typene til massasje, da de er såpass glatte.

Hilsen Stine.