Tidlig utløsning: Overfølsom penis. Hva kan jeg gjøre?

Det kan være lurt å se på hvilke stillinger dere bruker, råder sexologen.

«Jeg er en mann på 41 år som elsker å ha sex med partneren min. Utfordringen min i sengen er at jeg kommer fort. Min penis er veldig følsom og dette er frustrerende. Jeg ønsker og kjøre på og la partneren min få slippe seg løs. Hun elsker og ri meg men da må jeg be henne om å stoppe for at jeg ikke skal komme. Strengen på penishodet røk for 15 år siden. Kan dette ha noe å si for at jeg er overfølsom?»

Produktekspert Thomas Winther svarer.

Hei, mann 41.

Du sier jo ingenting om hvordan det var før strengen røk, men regner med at du kanskje har blitt mer følsom etter det siden du tar det opp som et tema. Frenulum, som denne strengen heter, er et elastisk bindevev som ligger på undersiden av penis og knytter penishodet til forhuden. Det som mange kanskje ikke vet er at frenulum er kjent for å ha svært stor følsomhet og at man kan fremskape orgasmer ved kun å stimulere dette punktet. Det er faktisk så følsomt at det rapporteres at man kan få orgasme kun ved at partner legger en fuktet finger på punktet og bare puls fra partners finger kan fremkalle orgasme. At du har hatt komplikasjoner med frenulum, kan helt klart være medvirkende årsak til din økte sensitivitet, og det er ikke umulig dette kan korrigeres med operasjon, så anbefaler deg å ta kontakt med lege.

Det kan være lurt å se på hvilke stillinger dere bruker, for det finnes stillinger som gir økt og redusert friksjon, og det kan ha stor betydning for deg. Du trekker fram når hun rir deg, og med en liten vri kan man her redusere friksjonen og gi henne større nytelse. Hos de fleste par som praktiserer Cowgirl som det kalles sitter jenta på topp og beveger seg opp og ned. Dette gir relativt mye friksjon avhengig av hvor våt hun er. Dersom hun heller sitter helt ned og beveger seg sidelengs, frem og tilbake og roterer får du vesentlig mindre friksjon og kan holde lenger. Samtidig treffer din penis lenger inn mot livmorhalsen samtidig som hennes klitoris stimuleres mot din mage/bekken og det kan gi gode orgasmer for henne. Prøv dere fram hvilke andre stillinger som passer for henne og bruk gjerne glidekrem som gjør at det blir enda mindre friksjon.

Easyfix-grepene kan være å bruke kondom. Kondom har den egenskapen at foruten å forhindre graviditet og soi setter den ned følsomheten for mannen og kan dermed gjøre at han holder lenger. For å sette ned følsomheten ytterligere dersom det kreves kan du også bruke en bedøvende krem som xylocain, da helst kombinert med kondom da det ikke er hennes følsomhet vi ønsker å redusere. Dere kan godt også jobbe med start-stopp teknikk hvor hun må sette sin seksualitet litt på vent og dere konsentrerer dere om å få utsatt din orgasme. Teknikken finner dere på nett, men går i korte trekk ut på at du stimuleres til ereksjon, og før det går for deg sier han fra og hun slutter å stimulere deg, etter en stund gjør man øvelsen igjen og gjentar dette 3-5 ganger. Øvelsen bør gjøres. Dette er en øvelse man må gjenta ofte, gjerne flere ganger ukentlig og så lenge det er behov.

Ønsker deg lykke til.

Mvh Thomas.