Tidlig utløsning: Hvorfor kommer jeg så for... | Kondomeriet

Tidlig utløsning: Hvorfor kommer jeg så fort?

Fokuset på at du kommer fort kan faktisk være en av årsakene til at du kommer tidlig, skriver sexolog Thomas Winther i sitt svar til en fortvilet innsender.

«Har et problem med at jeg kommer for fort under samleie, noe som rett og slett irriterer meg. Hva kan jeg gjøre?» lurer mann (29) på.

Thomas-svarer-riktig.jpg

thomas-portrett-farge.jpgHei Mann 29.

Litt ille at det er sånn, men fokuset på at du kommer fort kan faktisk være en av årsakene til at du kommer tidlig. Den gjennomsnittlige tiden fra penetrering starter, er 5-4 minutter, og mange har en litt urealistisk forventning til hvor lenge man skal klare å holde på under dynen. Når det er sagt er vi ikke skrudd sammen helt likt, så for noen menn er glans penis ekstra følsom, noe som kan gjøre at de holder ut litt kortere, men for de fleste er problemet mellom ørene og ikke mellom bena.

Det finnes en del ting man kan prøve for å få samleiet til å vare lenger, noen litt raskere løsninger, og noen tålmodighetsprøver. Hvis vi skal se på det som har hjulpet mange, men som krever litt av både deg og partner, så er start-stopp metoden en gjennomtestet metode.

Hvordan foregår stopp-start-teknikken?

  • Mannen ligger naken og avslappet på ryggen. Partneren, også naken, sitter eller ligger ved siden av deg, eller sitter mellom de atskilte bena dine. Du er passiv, mens hun er aktiv.
  • Hun kjærtegner deg slik at du får reisning. Du konsentrerer deg bare om hennes kjærtegn, og de følelser og den seksuelle spenningen dette medfører.
  • Når du merker at den seksuelle spenningen øker, og du får en følelse av at din utløsning begynner å nærme seg, sier du fra.
  • Hun stopper straks med å kjærtegne deg, og den seksuelle spenningen avtar. Kanskje forsvinner noe av reisningen, og du kjenner at du ikke får utløsning akkurat nå.
  • Da starter hun igjen med å kjærtegne deg til du sier stopp. På denne måten stopper og starter dere tre ganger. Fjerde gangen fortsetter hun til du får utløsning.

Dette er altså det som kalles stopp-start-teknikk. Dette er en metode man som regel må praktisere lenge og ganske ofte før man ser resultater.

Noe annet man kan prøve, er å onanere litt før man skal i gang med å ha sex. Det vil kunne ta litt brodden av ting og senke skuldrene dine litt, slik at du ikke er like oppjaget. En orgasme er også like avslappende som en blå valium, så man kan være ordentlig avslappet når man skal prestere. Kondom kan også være et godt hjelpemiddel da den reduserer følsomheten i glans penis, og ønsker man enda mer nedsatt følsomhet, kan man teste med en bedøvende krem som Xylocain i kombinasjon med kondom. Prøv å se hva som passer best for dere.

Ønsker dere masse lykke til.

Mvh Thomas Winther.