Sexstillinger: Hun får vondt av å ri. Hva kan hun gjøre?

Sexologen kommer med tips til måter å variere ridingen under samleie.

«Jeg sliter med ri. Får vondt i hofte og bein og kommer ikke skikkelig opp . Har du noe tips? Vil gjerne ri. så vi har flere stillinger å bytte på», skriver kvinne (41).

Sexolog og famileterapeut Thomas Winther svarer. 

Hei kvinne 41.

Du nevner jo selv at dere har flere stillinger å bytte på, og det er bra, for jeg synes at seksuell aktivitet i hovedsak skal være preget av nytelse og ikke smerte (hvis det ikke er det man tenner på da).

Du sier jo ikke så mye om hvordan du gjør det i dag, så jeg får prøve å legge fram noen alternativer. En stilling du kan prøve på er at du setter deg over han på samme måte som om du skal tisse ute i naturen. Stillingen kan være fysisk krevende og den kan med fordel gjøres på et fastere underlag enn en myk madrass, og det kan være fint å ha noe å holde seg i. En annen stilling er den som kalles reverse cowgirl, hvor du sitter over ham, men motsatt vei (altså med ryggen mot ham). Denne stillingen mister litt av blikkontakten, men her kan du støtte deg mot hans ben, og stillingen kan være mindre slitsom. En siste vri jeg kan anbefale er at du sitter på skrevs over ham med knærne mot underlaget, men istedenfor å bevege deg opp og ned, skyver du heller ditt hofteparti frem og tilbake. Denne stillingen gir noe mindre friksjon til ham, så mannen holder gjerne lenger i denne stillingen. Dersom du slipper det lille løftet hver gang, kan denne stillingen være snillere for hoftene dine og en fin «bivirkning» når man gjør denne vrien, er at penetreringen forblir dyp, og mannens penis er helt inn mot livmorhalsen, som kan gi en annen type orgasme for deg.

Husk bare at sex skal være en fin balanse mellom å yte og å nyte. Så gjør ikke for mye av de tingene som kroppen ber deg å la være.

Mvh Thomas.