Sexologen gir råd om analsex

Sexologen gir gode tips om analsex!

"Hei! Min samboer har veldig lyst å prøve analsex. Vi har begge prøvd før, men aldri sammen. Det er ikke noe jeg tenner spesielt på, men er generelt veldig åpen seksuelt, og vil gjerne prøve sammen med han. Ingen av oss er veldig erfarne på området dog, og kunne trengt noen tips. Hvilken glidemiddel bør man bruke? Hvordan unngå at det kommer "rester"? Man har jo hørt forskjellige skrekkhistorier...Har også hørt at man ikke bør "blande" vaginal og anal sex pga bakterier.. hvordan løser folk dette? Tips for noen nybegynnere??" Spør kvinne 29 oss om.

Rebekka-svarer2023.jpg

Rebekka-ny2023-sirkel.jpgHei Kvinne 29 (og samboer)

Så gøy dere vil eksperimentere med analsex, vi har selvsagt noen gode tips til dere.

Først det du konkret spør om:

1. Hvilke glidemiddel bør man bruke?

Det kommer an på. De to vanligste typene glidemiddel er silikonbasert og vannbasert. Silikonbasert har mer “oljete” konsistens (grunnet silikonet) og varer lenger på huden. Dette gjør at den passer god til seksuell aktivitet hvor det skal være hud mot hud. Silikon glidemiddel bør brukes på leketøy laget av glass eller metall.

Om dere skal bruke leketøy laget av silikon bør dere bruke vannbasert glidemiddel. Silikonbasert glidemiddel kan nemlig ødelegge materialet på leketøy i silikonmateriale. Vannbasert glidemiddel tørker raskere inn i huden enn silikonbasert, men det går helt fint å ta på mer underveis ved behov. Vannbasert glidemiddel kan brukes både hud mot hud og på alle leketøy - uansett materiale.

VIKTIG! Det er forskjell på analt glidemiddel og glidemiddel ment til underlivet. Dette har med pH-balansen i underlivet å gjøre. Analt glidemiddel kan nemlig forstyrre pH-balansen, og gi irritasjon/kløe/svie (ikke særlig gøy). Vi anbefaler derfor å kun bruke glidemiddel det står “anal” på.

2. Hvordan unngå at det kommer “rester”?

Om man har penetrerende analsex vil det naturligvis kunne komme litt resten på leketøy/finger/penis. På samme måte som at det kan være litt tørket utflod mellom kjønnsleppene om man skal motta oralsex. Men! Det er noen ting man kan gjøre for å unngå dette.
 
 
  • Ikke ha analsex om du kjenner du er litt bæsjetrengt. Alltid lurt å kjenne etter.

  • Planlegg å gå på do en times tid før.

  • Dusj rundt rumpehullet nøye før analsex. Man kan også bruke en analdusj , hvor man spruter vannstråler noen centimeter opp i endetarmen og lar det renne ut.

  • Gjenta dette frem til vannet som kommer ut er helt gjennomsiktig.

  • Ikke spis sterk mat om du vet du skal ha analsex før.

Det kan også være lurt å huske at om en mannlig partner får utløsning inni anus til partneren sin vil dette måtte renne ut av anus. Da kan sæden ta med seg noen rester på veien ut igjen. Det er helt vanlig. Da er det bare å sette seg på do og la det renne ut.

 

3. Hvordan ikke blande bakterier fra vagina og anus - slik løser du det!

Det stemmer at man ikke skal blande disse bakteriene. Det kan gi infeksjon, kløe, svie, sopp osv. Igjen: ikke særlig gøy. Det viktigste er å ikke gå fra anaus til vagina - siden vagina suger lettere til seg bakterier og tåler ikke de samme bakteriene som anus. Anus er tross alt vant til avføring. For eksempel skal en finger ikke gå fra å penetrere anus til å penetrere skjeden. Samme med en penis, et leketøy eller annet. Dette gjelder både indre og ytre stimulering. For å gjøre det enklere kan man tre et kondom over det som skal penetrere inn i anus, og ta kondomet av når det skal inn i skjeden. Eventuelt spare analsexen til når man nærmer seg slutten av akten, slik at man slipper å tenke over det like mye.

 

4. Generelle tips til nybegynnere

Det er veldig viktig å lytte til kroppen når man skal ha penetrerende analsex for første gang. Anus (rumpehullet) er nemlig konstant stramt, frem til man varmer opp og tøyer muskulaturen riktig. Musklene i anus er mye strammere enn de i skjeden (vagina), og krever derfor litt lengre oppvarming.

Start med å rimme (sleike) eller massere rundt anus. Stryk gjerne på rumpeballene og lårene også slik at nervene er vant til berøring. Dette er både for at den fysiske kroppen og sinnet ditt skal bli mer avslappet og vant til berøring. Deretter kan du bruke rikelig med glidemiddel og start med lillefingeren. Pass på at hendene er rene, og klipp gjerne neglene korte. Om dette er behagelig kan du gå over til pekefingre, deretter to fingre og så prøve et buttplug før du eventuelt går over til penis. Igjen: slik varmer du opp både kroppen og sinnet til å nyte analsex. Jeg vil anbefale dere å kjøpe sett hvor du får tre

buttplugs i tre forskjellige størrelser. Slik får dere mer leketøy for pengene og kan lette stige i størrelse.

I tillegg har jeg linket til artikler fra nettsiden vår angående analsex hvis dere vil lese litt ekstra.

 Jeg har også linket til noen gode analplugger i forskjellige materialer:

Jeg håper dette var til hjelp og kontakt oss gjerne igjen om dere skulle ha flere spørsmål. Vi krysser fingrene for at svaret kan både betrygge og inspirere dere til å teste litt anallek.

Vennlig hilsen sertifisert Sexolog Rebekka.