Sexleketøy og tilbehør: Tips til glidemiddel for tørre slimhinner

Produkteksperten kommer med tips til glidemiddel som hjelper mot såre slimhinner.

«Etter cellegiftbehandling har jeg problemer men tørre slimhinner og da blir jeg ikke skikkelig våt under samleie. Så jeg lurer på om dere kan anbefale meg et produkt som kan hjelpe? Ønsker å kunne bruke det i vann, kan da event ha to produkter, et til vanns og et til lands», skriver kvinne (41).

Produktekspert Katarina Andresen svarer.

Hei, kvinne 41!

Det å gjennomgå cellegift er en utrolig stor påkjenning for både kropp og sjel. Og selv om det ikke snakkes så mye om, har det selvfølgelig også en påvirkning på sexlivet i etterkant - deriblant tørre slimhinner. Heldigvis finnes det produkter som kan hjelpe mot plagene du opplever nedentil. Du skriver ikke hvordan type produkt du ønsker tips til, men jeg antar det er glidemiddel du referer til, så jeg svarer heretter.

Silikonbasert glidemiddel er perfekt i vann da silikonet sikrer at glidet ikke vaskes bort/vannes ut! Disse glidemidlene er gjerne mer tyntflytende og gir svært glatt glid, som kan minne om konsistensen til olje. Silikonglidemiddel er også helt trygt å bruke intimt da det kun inneholder silikon, ikke parfyme, smak og lignende.

Disse tre glidemidlene fra YESforLOV er superfine! Alle tre har en glatt og silkemyk konsistens. Det som er så fint med disse, er at du kan velge hvilken konsistens på glidet du foretrekker! Vil du ha et litt tynnere glid, er denne perfekt. Det tykkeste glidemiddelet finner du her. Om du heller ønsker en mellomting, er denne herlig.

119450_YFL_glidemiddel_medium.jpg119449_YFL_glidemiddel_light.jpg119451_YFL_glidemiddel_thick1.jpg

Du skriver også at du du ønsker «et til lands». Silikonglidemiddel er like bra på land som i vann! Så denne kan du fint bruke uansett, med mindre du skal bruke sexleketøy av silikon. Leketøy av glass går fint å bruke med silikonbasert glidemiddel. Silikonet i sexleketøyet kan reagere på silikonglidemiddelet og dermed ødelegge produktet.

Dersom du skal bruke sexleketøy også, kan jeg anbefale Kondomeriets glidemiddel. Dette har vært en bestselger i alle våre 30 år! Den er vannbasert og har ingen smak eller duft, og gir en glatt glid som holder godt.

Vi håper du finner en ny favoritt!

Hilsen Katarina, produktekspert.