Sexleketøy: Hvordan finne riktig mål på penisringen?

Da penisringer skal sitte relativt stramt, bør ikke målene overstige størrelsen på penis når den er erigert, tipser produkteksperten.

«Jeg er litt forvirret angående diameteren som oppgis på penisringene. Hva er det som måles? Må man regne det ut i forhold til omkretsen i roten på penis i erigert tilstand, eller er det et annet mål?» spør mann (42).

Produktekspert Christina Rosenborg svarer.

Hei mann 42,

Penisringer kommer i alle mulige fasonger og varianter og målene er tatt direkte på ringen uten at den er strukket ut. Da penisringer skal sitte relativt stramt, bør ikke målene overstige størrelsen på penis når den er erigert. Blir ringen for stor, vil den ikke sitte noe godt og miste sin effekt. Hvor stramt ringen skal sitte, er en smakssak og opp til hver enkelt, men den skal ikke sitte så stramt at det gjør vondt eller at man mister følelsen i penis.

Du kan gå en del ned i størrelse om ringen er laget i et veldig elastisk materiale som termoplast, merk allikevel at penisringer som er laget i et veldig fleksibelt materiale lettere kan ryke om de tøyes for langt. Penisringer laget i silikon vil være noe fastere og vil ikke kunne tøyes like langt som en ring i termoplast, samtidig vil silikonringer ha bedre hold da de tåler litt røffere håndtering.

Om du er nysgjerrig og ønsker å gi det et forsøk, kan du starte med en enkel gummiring med god stretch eller en som er justerbar slik at du kan tilpasse hvor stramt den skal sitte selv. Alternativt kan du gå for et sett med flere penisringer slik at du kan finne den penisringen som passer deg best. Ved kjøp av et sett, kan ringene også benyttes rundt penis og testikler ved at den festes bak testiklene helt inntil kroppen. Noen syntes også det er pirrende med en egen ring rundt testiklene i tillegg til en ring rundt selve skaftet eller hele pungen.

Penisringen settes på erigert penis, bruk gjerne en dråpe med vannbasert glidemiddel for å gjøre det enda enklere å få den på. En penisring skal benyttes i maksimalt 30 minutter av gangen.

Håper dette gjorde det enklere for deg å velge!

Vennlig hilsen Christina, produktekspert.