Sexleketøy: Bruk av sexleketøy med endometriose

Sexologen og produkteksperten gir råd om bruk av sexleketøy med endometriose.

«Jeg har endometriose, og det legger sine begrensninger på sexlivet. Har dere noen forslag på sexleketøy som fungerer godt når man har denne sykdommen? Womanizer fungerer bra, har iallfall jeg erfart, men vil gjerne vite mer» skriver kvinne (24).

Sexolog Siv Gamnes kommer med noen generelle råd først. Deretter presenterer produktekspert Katarina Andresen noen tips til valg av sexleketøy. 

Hei kvinne 24, og takk for spørsmål.

Utfordringen med å gi deg et godt svar, er at endometriose varierer fra de som bare har smerteplager akkurat rundt menstruasjonen, til de som har mer eller mindre kroniske smerter, blødninger og/eller problemer ved urinveier og avføring. 

De som «bare» har plager rundt menstruasjonen, klarer gjerne å ha sexaktivitet uten begrensninger når de ikke har mensen. Siden du spør slik du gjør, regner jeg med at du er av de som har smerter også utenom menstruasjonen.

Først vil jeg råde deg til å bli henvist til en gynekolog for å forsøke å finne en behandling som kan minimere plagene dine og dempe smertene. For eksempel er smertestillende i kombinasjon med hormonell prevensjon, og da særlig hormonspiral, ofte benyttet med godt resultat. Om ikke medikamentell behandling fører fram, og plagene er der hele tiden, mer eller mindre kronisk, kan man forsøke å fjerne endometriosen kirurgisk.

Når det er sagt så er det helt klart at langvarige smerter og plager i underlivet er en belastning og det kan påvirke sexlivet. Særlig kan dype støt med dildo eller penis i skjeden være utfordrende ved endometriose.

Du har selv funnet fram til Womanizeren, og den er et godt redskap for mange. Om du ønsker å ha noe inn i skjeden, kan du forsøke med en av de mindre dildotypene eller rett og slett en buttplugg. 

Ellers er det egentlig ingen begrensninger på hva du kan bruke av sexleketøy – det er mer din egen smertegrense som begrenser, og den må du kjenne på selv. 

Håper dette er til hjelp for deg.

Alt godt!

Vennlig hilsen Siv Gamnes.

Produkteksperten:

Ettersom Siv Gamnes anbefaler at du kan bruke en buttplug til å stimulere skjeden, så får du her noen anbefalinger av sexleketøy som er perfekte til bruk både analt og vaginalt.

Glass Buttplug Chrystalino Pin er en leken buttplug glass som har en smal form. Den vil lett gli inn og ut! Noe av det som gjør leketøy i glass perfekt er at man kan varme opp, eller kjøle ned, leketøyet som gjør det til en spennende og pirrende temperaturlek. I tillegg er glass hygienisk! 

117626_Chrystalino_Pin_glassplugg.jpg

Dildo King cock Plus 5 inch er en realistisk dildo som gir følelsen av en helt ekte penis! Den har en innførbar lengde på 15 cm og er myk og deilig.

119199_King_Cock_plus_dildo_5_inches1.jpg

Vil du utforske andre typer sexleketøy til klitoris enn Womanizer som har trykkbølger, er disse to bestselgere!

Mer Lyst Hissig klitorisvibrator er liten og nett! Men ikke la størrelsen lure deg, den har nemlig deilige og kraftige vibrasjoner. Den nette størrelsen gjør den perfekt å bruke med en partner, og kan enkelt brukes til å stimulere skjedeinngangen. Den har 7 forskjellige vibrasjonshastigheter så du vil finne en du vil like godt.

118387_HissigKlitorisvibrator_prod(2).jpg

We-Vibe Touch er en helt fantastisk klitorisvibrator! Den har et silkemykt silikon og et ergonomisk design så den vil ligge godt i hånden. Den har 8 forskjellige kraftige vibrasjonsprogrammer du kan velge mellom.

115248_WeVibe_Touch_purple_1.jpg

Begge disse er oppladbare og vanntette, slik at du kan nyte dem i dusjen!

Og som Siv sier: Du må kjenne etter hva som er godt for deg.

Lykke til!

Mvh Katarina.