Samliv: Hun vil utforske sex med kvinner. Hva sier hun til partneren?

Mange menn synes det er utrolig skummelt at «jenta deres» titter på andre jenter, mens andre synes det er en skikkelig pirrende tanke, sier sexologen.

«Jeg har alltid hatt en nysgjerrighet på damer og tror egentlig at jeg er tiltrukket av dem rent fysisk. Jeg har ingen erfaringer, så dette er bare noe jeg lurer på, og jeg er redd jeg går glipp av noe skikkelig fint og deilig. Nå har jeg blitt med i en gruppe på Facebook, og der arrangerer de litt sånn forskjellige sexfest-kvelder med tema. Nå skal det snart være ett, og jeg har veldig lyst til å dra. Menn er ikke invitert. Grunnen til at jeg vil dra er for å se om de tankene jeg har om andre kvinner er virkelige og noe jeg vil utforske, eller bare en fantasi jeg kan kose meg med i hodet. Samboeren min vet om hva jeg synes om damer og har ikke uttrykt noe negativt over det. Vi har også snakket om hva som ville vært utroskap og er enige om det. Nå vet jeg bare ikke helt hvordan jeg skal spørre om det er greit at jeg drar på et sånt arrangement, for jeg føler jeg må spørre sånn at han ikke føler det blir et tillitsbrudd mellom oss. Jeg ser jo såklart for meg at vi skal prate om hva som er greit at skjer og ikke, men jeg er bare så usikker på hvordan jeg skal starte den samtalen. At jeg vil utforske noe seksuelt uten han i nærheten, at jeg er nysgjerrig på noe han ikke kan gi. Jeg vil ikke si noe feil og få han til å føle seg utilstrekkelig eller noe. Hva hadde du sagt? Er det i det heletatt greit å ville noe slikt som jeg vil nå?», lurer kvinne 29 på.

Familieterapeut og sexolog Thomas Winther svarer.

Hei, kvinne 29.

Kommunikasjon er nøkkelen til å åpne opp litt på den seksuelle delen av forholdet. Mange menn synes det er utrolig skummelt at «jenta deres» titter på andre jenter, mens andre synes det er en skikkelig pirrende tanke. Du har jo tenkt mange av tankene jeg vil berøre her i forkant, og jeg synes det er fint å gå gjennom kjøreregler begge kan leve med dersom et slikt treff skal gjennomføres.

Det jeg tenker også bør komme opp på bordet er, hva hvis du virkelig liker det, hva skjer da? Skal det være en engangsgreie eller blir det byttet ut med sy-møtet med venninnene? Hva er greit at du drar på sextreff, hva er det greit at han gjør? Hvis du liker det veldig godt, kan det være en risiko for at forholdet deres ryker? Mange av disse tankene ville jeg tenkt godt igjennom før jeg tar det opp med ham.

Det er ingen fasiter her og det er bare dere som kan avgjøre hva som er greit eller ikke i deres parforhold. Mange kan ha en fantasi om sex med det samme kjønn, og så er det bare en fantasi når det kommer til stykket. En del opplever at dette var noe man likte, men det blir med det seksuelle, eller til og med bare noe man må få ut av systemet for å prøve. Og så er det også en del som har en undertrykt legning siden man er født inn i et hetro-normativt samfunn, og har bare fulgt strømmen og forventningene som ligger på oss.

Uansett hvordan du måtte gå frem, så tenk over motivasjonen din for å dra på treff for å ha sex med andre jenter. De seksuelle fordommene jeg har, er de som berøres av straffeloven, altså de som tråkker over andres grenser på noen måte. Så, så lenge det er sunt, sikkert og samtykkende, så synes jeg det er greit. Jeg ville uansett kjent litt på egne følelser og stilt konsekvenser opp mot goder og tatt det opp med samboer til et godt avveid tidspunkt uten alkohol innenbords, og hørt hva han hadde å si. Er han med og dere er enig, så er det bare å utforske å se hva som kommer ut av det.

Lykke til!

Mvh Thomas