Samleie: Hvordan få orgasme under sex med partner?

Sexologen kommer med tips til hvordan å få orgasme sammen med en partner under sex.

«Hvordan kan jeg få orgasme under sex med partner? Uten leketøy. Hva må til? Stillinger osv?» spør jente (23).

Siv-svarer-riktig.jpg

siv-portrett-farge.jpgHei jente 23.

Takk for spørsmålet ditt.

Det første som må til for at du skal få orgasme, er at du har lyst på sex og er kåt. Er du ikke det, vil orgasmen være vanskelig å oppnå. Det gjelder uavhengig av om du onanerer eller har sex med en annen.

Det andre som er viktig for å få orgasmen, er at du klarer å slippe kontrollen, være i følelsene dine (ikke tenke så mye) og «la det stå til».

Det tredje viktige, er at du bruker og beveger underlivet ditt, slik at muskler og nerver får den riktige stimuleringen. Orgasme er, rent fysisk, en rytmisk utladning av muskelspenninger, men akkurat det skjer ikke så lett om du bare ligger i ro med underlivet ditt. Såkalt «inn-ut-sex» (penis støtes inn og ut av skjeden) gir sjelden resultater, i alle fall ikke uten at du greier å leve deg godt inn i det som skjer. 

Det er også viktig at klitoris blir stimulert på en eller annen måte. Ikke nødvendigvis direkte på tuppen, det kan godt være klitorisbeina som stimuleres indirekte via skjeden og muskler. 

Og pusten kan hjelpe. Dypt innpust med langt utpust kan hjelpe deg til å få orgasme.

Samleiestillinger kan være til hjelp for å få orgasme, men det finnes ingen stillinger som gir «orgasmegaranti». Men stillinger som hjelper til å få orgasme, er de som gjør det mulig for deg å bevege deg og samtidig stimulere klitoris på en eller annen måte.

Om kjæresten din er en mann kan dere for eksempel benytte misjonærstillingen, bare at dere bytter på hvem som har beina mellom etter penetrering. Når du får samlet dine bein mellom hans, vil klitorisbeina kunne stimuleres mellom penis som er inne i skjeden og bekken- og lårmusklene dine. Om dere i tillegg får til at han fører penis inn i skjeden og holder den i ro der, mens du er den som står for bevegelsene, så vil det hjelpe ytterligere.

Eller at du er den som er øverst. Penetrer mens du sitter på skrevs over han, og at du så legger deg ned oppå han med dine bein samlet mellom hans. I denne stillingen kan du bevege deg ved at du drar deg oppover langs kroppen hans mot hode, og så ned igjen (ikke ut fra han). Da vil klitoristuppen bli stimulert via «gnikking» mot hans mage/underliv.

Også i misjonærstillingen kan dere forsøke at han drar seg litt oppover langs kroppen din, og så ned, enn penis ut/inn fra deg (CAT-stilling).

Ellers kan dere forsøke stillinger der klitoristuppen er tilgjengelig for stimulering av enten din egen eller hans finger, for eksempel Doggy (enten på alle fire eller at du ligger på magen), Skje eller Cowgirl.

Jeg pleier å si at det er kun fantasien og tyngdekraften som kan stoppe utforskningen av stillinger dere kan prøve. Så forsøk dere fram, og vær nysgjerrig på hva dere kan få til som funker for dere.

Du skriver ingenting om du får orgasme når du onanerer, og gjør du ikke det, kan det være en ide å trene litt på egenhånd.

Håper dette er til litt inspirasjon.

Lykke til. 

Vennlig hilsen Siv Gamnes.