Samleie: Hun får ikke orgasme og faker hver gang

Det at du har måtte fake for å blidgjøre kjæresten din, er litt leit og er en bjørnetjeneste, skriver Helsebroren.

«Jeg får ikke til å komme under sex. Jeg og kjæresten min har sex ganske ofte og jeg må fake hver gang siden han får så veldig dårlig selvtillit når jeg ikke kommer. Jeg klarer å komme hvis jeg eller han stimulerer klitoris, men dette tar altså lang til før jeg klarer og få en orgasme. Noen tips til hva man kan gjøre?» spør kvinne (18).

Helsebror Per Arthur Andersen svarer. 

Hei kvinne 18! takk for spørsmål.

Jeg kan godt forstå hvis du er litt fortvilet over å ikke oppnå orgasme, men du er ikke alene i dette, det er en ganske normal ting å oppleve. Måten vi erfarer sex, gjennom å ha det eller fra porno eller andre kanaler, kan det oppleves at orgasme alltid er en del av sexpakken. Dette er det ingen garanti for og det er det mange grunner til.

Hva som trengs for at du oppnår orgasme, er ikke nødvendigvis det samme som andre trenger for å nå klimakset. I tillegg til at det skal en fysisk stimulering til, av for eksempel klitoris, så trengs det også en mental og emosjonell stimulering. Hvis du starter sexen med å tenke på at du skal få orgasme, eller tenke at du ikke får det, kan dette gjøre at du blir fanget i tankespiralen om å få eller ikke få orgasme og dermed ikke klarer å fokusere på det som er sexen.

De fleste kvinner trenger stimulering av klitoris for å oppnå orgasme, en ren vaginal stimulering er det de færreste som oppnår orgasme ved, selv om dette ikke fremkommer fra de fleste visuelle eksempler på sex. Så er det faktisk sannheten. Så kommer også stress, dårlig tid, bekymringer og annet tankekjør inn i bildet, og med en slik kombinasjon blir det å skulle oppnå orgasme veldig vanskelig.

Det er heller ikke bare klitoris og vaginal stimulering som kan være nødvendig for å oppnå den ultimate nytelsen. Hele kroppen kommer inn i bildet med mange ulike og spennende følelsespunkter.

Det at du har måtte fake for å blidgjøre kjæresten din, er litt leit og er en bjørnetjeneste. Det er forståelig at kjæresten din kanskje vil ta det personlig og føle på negative tanker og følelser av å ikke klare å gi deg orgasme, men dette er også helt normalt. Spesielt hvis dere to ikke har kommunisert om hva dere liker og ikke liker. Sex er litt som en oppdagelsesferd, hvor du og din partner oppdager hva som er godt og hva som er mindre godt.

For at dette skal oppdages, må det være en viss grad av kommunikasjon mellom dere. En annen ting som er viktig å ta med seg inn i denne prosessen, er god tid. At det tar deg lang tid å oppnå orgasme med klitorisstimulering, er ikke noe som skal hindre deg i å få det. Tvert imot skal dere bruke den tiden dere trenger, for etter hvert som vi lærer å trykke på de riktige «knappene», vil den fysiske erfaringen læres. Men også hvor du har tankene dine. Å lære seg å tenke akkurat her og nå under sex er en god erfaring for å ha god sex og ikke minst oppnå orgasme. Jo mer vi klarer å trene på dette, jo lettere kan det etter hvert bli.

Så jeg tenker det kan være greit hvis du og kjæresten din snakker litt sammen om det du opplever. Du trenger kanskje ikke si at du har faket like mye som du har gjort. Men si det som det er, at du er i en læringsprosess om hva som funker for deg. Den lærdommen har han også nytte av og dere får veldig nytte av denne sammen.

Sex skal være godt og alt som påvirker oss i livet kan også påvirke opplevelsen av sex. Har du mange opplevelser av å ikke få orgasme, kan det gjerne være lurt å endre tempoet og måten dere har sex på. Stimulering av klitoris samtidig som penetrering finner sted er mulig og kan også være veldig godt for den enkelte. Her kan det også brukes leketøy, som en womanizer for å hjelpe til litt ekstra.

Men husk også resten av kroppen din!

Det er mange veier til orgasmen, men alle starter med god tid, kjennskap til egen kropp og tryggheten til å oppdage alle de andre veiene. Snakk sammen med kjæresten din, så finner dere roen i dette sammen.

Lykke til!

Hilsen Helsebroren.