Orgasme: Normalt å føle seg tissatrengt etter en orgasme?

Squirting er ikke noe som er viljestyrt, og det betyr at du ikke kan hindre det, skriver sexologen.

«Jeg har en fryktelig trang til å tisse etter jeg har fått orgasme med min womanizer. Trodde først det kanskje var at jeg squirta, men da hadde jeg vel ikke følt meg tissetrengt? Er dette normalt? Går det an å stoppe det?»

Sexolog Siv Gamnes svarer.

Hei, kvinne 22.

Slik jeg forstår det du skriver, så kommer det væske ut etter at du har stimulert med womanizer og fått orgasme, og du lurer på om det kan dreie seg om det som kalles squirting (eller spruting) – eller som vi fagpersoner sier: kvinnelig ejakulasjon. 

Noen kvinner squirter hver gang de har sex, noen gjør det innimellom, mens andre squirter aldri. Alt er like «normalt».

Væsken kommer ut rett før, under eller etter orgasmen. Den kan komme som en liten stråle eller sive ut. Dette er ikke noe som er viljestyrt, og det betyr at du ikke kan hindre det. Svaret på hva denne væsken egentlig er, er fremdeles omdiskutert i fagkretser. Noen mener det er urin fra urinblæra, mens andre mener at det er en væske fra noen kjertler omkring urinrøret. Kjertlene danner, ifølge denne teorien, en tynn klar væske som tømmer seg i urinrøret ved sterke orgasmer. På grunn av plasseringen kan det lukte svakt av urin, men er ifølge teorien ikke det.

Om det derimot er urin fra urinblæra, vil det hjelpe deg om du tisser før du begynner stimuleringen eller samleiet. Da vil du i alle fall ha en visshet om at det ikke er mye urin i blæren din som kan gjøre det veldig vått.

Du er usikker på om det er squirting fordi du, som du skriver, kjenner på en fryktelig trang til å tisse. Noen kvinner beskriver orgasmefølelsen sin som en tissetrangfølelse, men en mer sannsynlig forklaring er at du blir litt overstimulert. Klitoristuppen er et sted med utrolig mange nervepunkter, og om man ensidig stimulerer der, og i tillegg med så mye «kraft» som en womanizer gir, så kan området rett og slett bli litt «numment», eller det dirrer. Denne følelsen er det mange som oppfatter som en tissetrangfølelse. 

Jeg råder alltid kvinner til ikke bare bruke womanizer, men lær deg hvordan du kan få orgasme på egenhånd. Mange kvinner som har vent seg til bruk av denne vibratoren, sliter etter en tid med å få orgasme på andre måter – noe som spesielt er kjedelig for både dem og partner i en samleiesituasjon.

Siden squirting ikke er viljestyrt, er det som sagt lite du kan gjøre for å hindre at det skjer. Likevel – om du ikke ønsker at det skal skje, er eneste måten du kanskje kan hindre det på - at du ikke gjør den type stimulering som fører til dette.

Håper dette er til hjelp for deg. 

Lykke til.

Vennlig hilsen Siv Gamnes.