Orgasme: Klarer ikke holde urinen inne når klitoris stimuleres

Noen kvinner squirter hver gang de har sex, noen gjør det innimellom, mens andre squirter aldri, svarer sexologen.

«Det har skjedd flere ganger at jeg ikke klarer å holde urinen inn når jeg stimulerer klitoris eller når andre gjør det. Er det noe feil, eller noe jeg kan gjør annerledes?», skriver kvinne (19).

Sexolog Siv Gamnes svarer.

Hei kvinne 19, og takk for at du skriver til oss.

Det at du ikke klarer å holde på urinen ved stimulering av klitoris, kan dreie seg om det som kalles squirting eller spruting – eller som vi fagpersoner sier: kvinnelig ejakulasjon.

Noen kvinner squirter hver gang de har sex, noen gjør det innimellom, mens andre squirter aldri.

Væsken kommer ut rett før, under eller etter orgasmen. Den kan komme som en liten stråle eller sive ut. Dette er ikke noe som er viljestyrt, og det betyr at du ikke kan hindre det. 

Du slår fast at det er urin som kommer ut, men svaret på hva denne væsken egentlig er, er fremdeles omdiskutert i fagkretser. Noen mener det er urin fra urinblæra slik du skriver, mens andre mener at det er en væske fra noen kjertler omkring urinrøret.

Kjertlene danner, ifølge denne teorien, en tynn klar væske som tømmer seg i urinrøret ved sterke orgasmer. På grunn av plasseringen kan det lukte svakt av urin, men er ifølge teorien ikke det.

Om det derimot er urin fra urinblæra, vil det hjelpe deg om du tisser før du begynner stimuleringen eller samleiet. Da vil du i alle fall ha en visshet om at det ikke er mye urin i blæren din som kan gjøre det veldig vått.

Om det er slik at du kan squirte, kan det hjelpe å tenke på at mange partnere synes det er spennende og opphissende at jenta gjør dette. Likevel – om du ikke ønsker at det skal skje, er eneste måten du kanskje kan hindre det på - at du ikke gjør den type stimulering som fører til dette.

For eventuelt å hindre at sengetøy og madrass blir våt, kan dere legge plast (en oppklippet plastpose for eksempel) under lakenet, eller plast og håndkle under deg.

På grunn av din alder vil jeg tenke at det er lite sannsynlig, men hvis du mener at du er 100 % sikker på at det er urin som kommer ut - at du rett og slett har et lekkasjeproblem - vil jeg anbefale deg å oppsøke en lege for vurdering av behandling.

Håper dette er til hjelp for deg. 

Lykke til.

Vennlig hilsen Siv Gamnes.