Orgasme: Klarer ikke å få orgasme med partn... | Kondomeriet

Orgasme: Klarer ikke å få orgasme med partner

Om tanker som ikke har noe med sexen å gjøre, slipper til, vil det kunne «slå av» kåtheten. I tillegg er det lettere å la seg distrahere av partner, skriver sexologen.

«Jeg er veldig trygg på samboeren min, og vi har et ellers bra sexliv, men jeg sliter med å få orgasme. Jeg klarer å komme når jeg bruker enkelte leketøy på meg selv alene, men sliter veldig med å komme bare han er i samme rom, og har aldri klart å komme av at han bruker leketøy, hender, tunge eller penis på meg. Jeg prøver å veilede, men klarer ikke å si spesifikt hva som funker alene med leketøy, og vet ikke helt hva det er som ikke funker når han tar på meg. Jeg klarer heller ikke å komme av å bruke hendene på meg selv, bare med to spesifikke leketøy. De som funker er Womanizeren og en liten massasjestav i silikon. Jeg koser meg for all del uten orgasmene også, men synes det er kjipt at jeg aldri får "fullføre", og er alltid seksuelt frustrert etter sex» skriver kvinne (23).

Sexolog Siv Gamnes svarer.

Hei kvinne 23, og takk for spørsmålet.

Du er ikke alene om å slite med å få orgasme ved samleie, men det er flott at du har i alle fall funnet en metode som fungerer for deg. Da vet du hvordan en orgasme kjennes ut, og du vet at kroppen din kan!

All nytelse og orgasme enten det er alene eller med en partner, er avhengig av at du er kåt, at kroppen gir respons på kåtheten - som for eksempel at du blir våt i skjeden, og at du klarer å gi deg hen til denne følelsen. Er du lite tent, eller kroppen ikke gir respons, eller du ikke klarer å gi deg hen, er også veien lang til orgasme – om man i det hele tatt når dit. 

Med et litt dårlig utgangspunkt, er det også lettere å bli avsporet fordi tanker, som ikke har noe med sexen å gjøre, slipper til. Tvert om så kan de tankene virke som en bryter som effektivt «slår av» kåtheten som eventuelt var der. Det er også lettere å la seg distrahert av partner, slik du skriver at du blir av at han er i samme rom. Dette vanskeliggjør muligheten for å få orgasme sammen med han.  

Jeg vet ikke hvorvidt det er riktig, men jeg får en forståelse av at du ligger mye i ro med underlivet ditt, og at bevegelsene som er, skjer enten ved bruk av vibrator, hendene, eller det din partner gjør med deg. Om dette er riktig oppfattet, er mitt første råd at du begynner å bevege underlivet ditt både når du onanerer og når du har samleie. 

Orgasme er blant annet avhengig av god blodgjennomstrømning i muskulaturen i underlivet ditt, samt mye nerveimpulser, og dette skapes best ved at du beveger underlivet ditt, og ikke at noe beveges mot ditt underliv som ligger mer eller mindre i ro.

Du kan starte med å øve deg når du onanerer. Legg vekk Womanizeren (og massasjestaven?), og vær nysgjerrig på hvilke andre bevegelser du kan synes er gode. Det kan for eksempel være at du kan bevege underlivet mot fingrene istedenfor at fingrene beveger seg mot klitoris. Eller at du finner noe du kan legge mellom beina (pute, sammenrullet håndkle, dyna ...), mot vulva og klitoris, og som du kan gnikke deg mot. Noen liker å ha noe (for eksempel en dildo) inn i skjeden samtidig som de gnikker mot noe. 

Ved samleie kan dere eventuelt bytte roller ved at du er den som gjør bevegelsene. For eksempel når penis er ført dypt inn i skjeden, skal han holde seg helt rolig, og du gjøre bevegelser. Du kan for eksempel presse og gnikke deg mot underlivet hans, på den måten får du stimulert klitoris både innenfra skjeden og utvendig. Du kan gjøre langsomme «melkebevegelse» av penis med skjeden. Om du ligger underst, kan du «bikke» opp og ned med bekkenet ditt (fordel med myk madrass under seg). Og mye annet som dere kan prøve dere fram med. Vær nysgjerrig og utforskende sammen. 

Kanskje kan dere onanere sammen ved siden av hverandre, slik at du får trent på å slippe deg løs sammen med han?

Siste råd er at du ikke stresser med dette. Jo mer du stresser, jo vanskeligere kan det bli å få orgasme. Lek, utforsk og vær nysgjerrig sammen, så finner dere nok løsningen på hva som funker for deg til slutt. 

Håper dette er til litt hjelp for deg. 

Lykke til.

Vennlig hilsen Siv Gamnes.