Orgasme: Hvor mange måter kan man få orgasme på?

Sexologen forklarer ulike måter man kan få orgasme på!

«Hvilke måter er det å få orgasme med seg selv på? Finnes det andre enn fingring,stimulere klitoris og evt bruke dildo etc. finnes det flere måter? Og evt hvilke. Vet det er viktig å bli kjent med seg selv men hvilke «metoder» på en måte?» spør dame (18).

Sexolog og familieterapeut Thomas Winther svarer. 

Hei, Dame 18.

Det finnes mange måter man kan komme i mål på egen hånd på, både for han og henne. Huden er din største erogene sone, og det kan være lurt å, som du sier, bli litt kjent med seg selv. Mange finner steder på kroppen som man ikke helt hadde tenkt at skulle gi såpass nytelse og glede, for vi finner gjerne «go to»-spottene våre og slår oss til ro med det.

I de fleste kvinnelige orgasmer er lyst en vesentlig faktor, og som regel pleier klitoris å ha en hoved- eller birolle, men det er faktisk rapportert om kvinner som får orgasme av alt fra å pusse tenner til å stryke seg over øyenbrynene. Flere rapporterer at de får orgasme av å stimulere brystvorter og mange at de kan få det av å kysse. Utforsk din egen kropp og lyst og finn ut om det er steder du liker å berøre med eller uten klitoris/skjede.

Rundt og i anus finnes det for eksempel masse nervetråder mange setter meget stor pris på å stimulere, gjerne kombinert med klitoris eller andre steder du setter pris på å stimulere. Det kan anbefales å gjøre bekkenbunnøvelser da det vil styrke musklene i bekkenet ditt, og kunne gi deg lettere tilgjengelige - og sterkere orgasmer.

Mange kvinner får orgasme av å stimulere klitoris alene, men det er forskjell fra person til person hvordan man liker å gjøre det. Noen liker direkte stimulering, mens andre synes det er bedre å stimulere rundt. Kondomeriet har en del ypperlige leketøy til denne eksperimenteringen med orgasmegaranti, og jeg har hørt mye godt om Womanizer. Dusjhodet har også blitt flittig brukt gjennom tidene, og fortvil ikke hvis du har blitt tatt av det grønne skiftet! Sparedusjen har, selv om strålen er hard, en helt annen effekt som nesten blir som en god underlivsmassasje hvis man tar den helt inntil huden (gjerne et mindre følsomt sted før man kommer til klitoris). Ellers er det her også bare fantasien som setter begrensninger, har for eksempel hørt det er mange som liker å sitte på vaskemaskinen under sentrifugering.

Så har vi G-punktorgasmen. Denne finner man ved å stimulere området som ligger 3-6 cm inn og opp mot bekkenet, med fingre, eller en eller annen form for vibrator. Man har også vibratorer som er bedre egnet til dette og som er lettere å treffe og håndtere når man er i akten.

Den dypere skjedeorgasmen finner man enklest når man er alene ved å benytte seg av en litt lengre vibrator eller dildo. Før den dypt inn i skjeden og beveg rundt/frem og tilbake og til sidene, gjerne mens du stimulerer klitoris.

Det finnes så klart mange flere måter å få Eva til paradis på, men dette er i hvert fall noe du kan prøve mens du gjør gøyale og spennende eksperimenter.

Mvh Thomas Winther.