Orgasme: Hvilke sexstillinger er best for å... | Kondomeriet

Orgasme: Hvilke sexstillinger er best for å få orgasme?

Sexstillinger som kan gjøre det lettere å få orgasme, er de der det er mulig å bevege seg og samtidig stimulere klitoris, skriver sexologen.

«Hvilken posisjon vil passe best for å få orgasme? Jeg får aldri orgasme med kjæresten, men er noen ganger veldig nære» skriver jente (18).

Siv-svarer-riktig.jpg

siv-portrett-farge.jpgHei jente 18.

Takk for spørsmålet ditt.

Det er klart at samleiestillinger har noe å si for å få orgasme, men det finnes ingen stilling som gir «orgasmegaranti». En stilling som er god for en kvinne, fungere ikke nødvendigvis for en annen. Og det kan også variere hvilke stillinger som funker hos samme kvinne fra gang til gang.

Det første som må ligge til grunn for at du skal få orgasme, er at du har lyst på sex og er kåt. Er du ikke det, vil orgasmen være langt unna. Det gjelder uavhengig av om du onanerer eller har sex med en annen.

Det andre som er viktig for å få orgasmen, er at du klarer å slippe kontrollen, være i følelsene og «la det stå til».

Det tredje viktige, er at du beveger underlivet ditt, slik at muskler og nerver får den riktige stimulansen. Orgasme er, rent fysisk, en rytmisk utladning av muskelspenninger, men det skjer ikke så lett om du ligger i ro med underlivet ditt. Såkalt «inn-ut-sex» gir sjelden resultater, i alle fall ikke uten god innlevelse.

Det er også viktig at klitoris blir stimulert på en eller annen måte. Ikke nødvendigvis direkte på tuppen, det kan godt være indirekte, via skjeden og muskler.

Og pusten kan hjelpe. Dype pust med langt utpust kan hjelp deg til å få orgasme.

Og da er jeg ved svaret på spørsmålet ditt: Samleiestillinger som kan gjøre det lettere for deg å få orgasme, er de der det er mulig for deg å bevege deg og samtidig stimulere klitoris. (Så fremt du er kåt og «lever deg inn» i det dere gjør).

Om kjæresten din er en mann kan dere for eksempel benytte misjonærstillingen, bare at dere bytter på hvem som har beina mellom etter penetrering. Når du får samlet dine bein mellom hans, vil klitorisbeina kunne stimuleres mellom penis som er inne i skjeden og bekken- og lårmusklene dine. Om dere i tillegg får til at han fører penis inn i skjeden og holder den i ro der, mens du er den som står for bevegelsene, så vil det hjelpe ytterligere.

Eller at du er den som er øverst. Penetrer mens du sitter på skrevs over han, og at du så legger deg ned oppå han med dine bein samlet mellom hans. Og at du da beveger deg ved at du drar deg oppover langs kroppen hans mot hode, og så ned igjen (ikke ut fra han). Da vil klitoristuppen bli stimulert via «gnikking» mot hans mage/underliv.

Også i misjonærstillingen kan dere forsøke at han drar seg litt oppover langs kroppen din, og så ned, enn penis ut/inn fra deg (CAT-stilling).

Ellers kan dere forsøke stillinger der klitoristuppen er tilgjengelig for stimulering av enten din egen eller hans finger, for eksempel Doggy (enten på alle fire eller at du ligger på magen), Skje eller Cowgirl.

Jeg pleier å si at det er kun fantasien og tyngdekraften som kan stoppe utforskningen av stillinger dere kan prøve. Så forsøk dere fram, og vær nysgjerrig på hva dere kan få til som funker for dere.

Du skriver ingenting om du får orgasme når du onanerer, og gjør du ikke det, kan det være en ide å trene litt på egenhånd.

Håper dette er til litt inspirasjon.

Lykke til. 

Vennlig hilsen Siv Gamnes.