Orgasme: Hun urinerer når hun kommer. Kan hun stoppe det?

Sexologen kommer med råd om hvordan en kan holde igjen en sprutorgasme under samleie.

«Jeg har fått ett problem hvor jeg urinerer når jeg kommer.. synes dette er ekstremt flaut selvom han jeg er med synes det ikke er ett problem. Noen ganger kommer det litt mens andre er det masse. Det ødelegger både stemning for meg og madrass... er det noe jeg kan gjøre eller trene eller bruke for å klare å holde det bedre inne? Jeg går alltid på do før vi begynner på grunn av at jeg håper jeg klarer å tømme meg» lurer kvinne (25) på.

Sexolog og familieterapeut Thomas Winther svarer. 

Hei, Kvinne 25!

Uten å si at du har feil, tror jeg faktisk fenomenet du beskriver kalles Kvinnelig ejakulasjon eller squirting, og ikke urinering. Det er egentlig ikke et nytt fenomen, men har blitt beskrevet så tidlig som 300-tallet før vår tidsregning og ble i Europa først beskrevet på 1400-tallet, av den nederlandske legen Laevenius Lemnius, som kvinnelig sæd. Den trenger ikke alltid å være som fremstilt i diverse pornofilmer, og hos noen får man sprut- eller fonteneorgasmer, og hos andre kommer det bare en del dråper. En myte er at G-punktet må stimuleres for å oppnå denne typen orgasme, men den kan godt også oppnås ved klitorisstimulering.

Det er forsket mye på hva det er som egentlig skjer når kvinner får utløsning, og man er egentlig ikke helt i mål. Noen ganger er det små doser urin, men denne urinen kan komme når blæren egentlig er helt tom, og man har sett ved ultralyd at blæren fylles opp litt i det man kalles platåfasen, eller med andre ord rett før orgasme, og sendes ut, men man vet at det også er en del kjertler som ligger under skjedeveggen og som skiller ut et sekret som ligner det som omgir sædcellene hos mannen.

Det er uansett hverken noe farlig eller ekkelt over fenomenet, men jeg kan skjønne at det kan bli bløtt i senga og at det kan være brysomt. Dette er ikke en viljestyrt mekanisme og har derfor ingen av eller på-knapp, men det er faktisk et tegn på at du nyter og får utløsning på samme måte som din partner. Du kan eksperimentere med stillinger, en del mener at det er sjeldnere det går for dem dersom de blir tatt bakfra, eventuelt hvis du rir ham. Det letteste vil være å innfinne seg med at din kropp er av de som oppnår denne orgasmen og forsone seg med det og heller ta noen forhåndsregler med noen ekstra håndklær, eller et PVC-laken om dere vil.

Masse lykke til,

Mvh Thomas Winther.