Orgasme: Hun må tisse når hun nærmer seg orgasme

For noen jenter er dette lett tilgjengelig, og for andre er det noe man må trene på, ifølge sexologen.

«Jeg har ligget med en mann i en ganske god stund nå, og føler meg trygg og komfortabel med han. Likevel klarer jeg ikke å komme. Jeg kjenner at jeg er veldig nært, men så får jeg en følelse av at jeg må tisse. Jeg vet at det ikke er det jeg må gjøre, men jeg stopper opp», skriver kvinne (21).

Sexolog Thomas Winther svarer.

Hei, kvinne 21.

Det finnes flere typer orgasmer, og de «uttrykkes» forskjellig fra person til person. Du sier ingenting om du har hatt orgasme på egenhånd og hvordan det eventuelt oppleves, men det kan virke som om du har kvinnelig ejakulasjon lett tilgjengelig. Squirting, eller kvinnelig ejakulasjon, er en av de litt mer uvanlige måtene å ha orgasme på. Man regner med at det er rundt 40% av kvinner som opplever det, men flere kan trene seg til det. Det er stor forskjell fra kvinne til kvinne hvordan dette oppleves. For noen er det kun små mengder, mens for andre kan det være som er kjøkkenglass. For noen jenter er dette lett tilgjengelig, og for andre er det noe man må trene på.

De færreste gutter synes dette er ekkelt eller rart, og det er ikke urin som kommer ut så hadde jeg vært deg hadde jeg tatt meg en prat med partner og hørt hva han synes, og skjedd hva som hvis du slapper av og blir med på følelsen. Regner med at det kan bli en ny opplevelse.

Lykke til med utforskningen.

Hilsen Thomas.