Orgasme: Hun har aldri fått orgasme under s... | Kondomeriet

Orgasme: Hun har aldri fått orgasme under sex. Hva kan hun gjøre?

Mange tenker at orgasmens «senter» sitter mellom bena, men for at noe skal ha mulighet til å skje der, er hodet nødt til å være med, skriver sexologen.

«Jeg er en kvinne på 26 år. Jeg tror ikke jeg kan si at jeg noen gang har hatt orgasme under sex. Jeg klarer det på egenhånd, men ikke mens jeg har sex. Har prøvd å bruke vibrator, disse nye pulserende we-wibe vibratorene, osv. De funker alene, men ikke mens jeg har sex. Jeg klarer rett og slett ikke å komme. Det er jo godt under sex, men klarer ikke å komme. Hva kan jeg gjøre?» skriver kvinne (26).

Sexolog og familieterapeut Thomas Winther svarer.

Hei Kvinne 26.

Det som er fint, er at du klarer å komme på egen hånd, for da er orgasmen i hvert fall tilgjengelig for deg og da er det sannsynlig at du vil kunne få det til sammen med en partner også. Mange tenker at orgasmens «senter» sitter mellom bena, men for at noe skal ha mulighet til å skje der, er hodet nødt til å være med.

Nå vet jeg ikke om du har en fast partner og hvor komfortabel du føler deg når du har sex med partner, men det at du har funnet hjelpemidler som gjør at du får orgasme, er kjempebra. Du kan gjerne eksperimentere en del på egen hånd og tenke på hvilke tanker og fantasier det er som gjør deg kåt og får deg til å komme. Hvis du øver mye på egen hånd, blir trolig orgasmen lettere tilgjengelig sammen med partner også, og tanker og fantasier kan du ta med deg når du skal ha sex med partner. Det er også bare rundt 20% av jenter som får orgasme av penetrering alene, så det å kunne finne gode måter til å stimulere klitoris alene kan være til god hjelp. Dersom du har lyst til å teste, så finnes det også en del orgasmekremer som skal kunne gi økt følsomhet i området den påføres og kan på den måte bidra til at det blir lettere å få orgasme.

Dersom det fortsatt er problematisk, kan det nok være lurt å oppsøke hjelp hos en terapeut med sexologisk kompetanse. Så lenge du får orgasme, skal dette være et problem som kan løses.

Masse lykke til,

Mvh Thomas.