Orgasme: Hun får ikke orgasme med partneren

Problemet med å oppnå orgasme med partneren sitter nok i aller høyeste grad mellom ørene og ikke mellom bena, skriver sexologen.

«Jeg er en jente som har vært seksuelt aktiv en stund nå. I løpet av denne tiden har jeg aldri oppnådd orgasme under samleie, oralsex eller ved bruk av hjelpemidler. Derimot klarer jeg å oppnå orgasme på egenhånd, absolutt ingen problem. Forelsket meg i womanizeren, men klarer ikke få orgasme selv med den under samleie. Jeg vil personlig tro at jeg har et problem der jeg ikke klarer å oppnå orgasme med andre i nærheten. Det sliter litt på kjæresten min siden han ikke føler han er flink nok osv. Har sagt til han at det ikke er hans problem og at jeg aldri har opplevd å få orgasme sammen med mine tidligere kjærester. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lengre. Vil si vi har prøvd det meste. Er superkomfortbel rundt kjæresten så tror ikke det er et problem heller. Både kjæresten min og meg vil jo at jeg skal ha muligheten til å oppnå orgasme under sex», skriver jente (22).

Familieterapeut og sexolog Thomas Winther svarer.

Hei, jente 22.

Free your mind, and the rest will follow.

Dette problemet sitter nok i aller høyeste grad mellom ørene og ikke mellom bena. Tror nok du er inne på problemstillingen selv. Her gjelder det å trene til man blir komfortabel nok til å slippe seg helt fri med partner. Mange skryter av Womanizer, og kanskje du bør bruke den til å onanere sammen med partner slik at du blir vant til å komme med ham i rommet. Det kan jo hende du blir forstyrret av selve penetreringen, og da kan du teste at han ligger helt rolig mens han har penetrert deg og du prøver å onanere til du kommer. En ting er å være komfortable nakne, men en annen er å klare å slippe seg helt fri i partners nærvær.

Skulle du fortsatt slite med å få det til sammen med partner, vil jeg anbefale deg å oppsøke en terapeut med sexologisk kompetanse, så man kan se om problemet ligger på et underliggende plan.

Masse lykke til.

Hilsen Thomas.