Orgasme: Får vondt i klitoris etter orgasme | Kondomeriet

Orgasme: Får vondt i klitoris etter orgasme

Det kan være ulike årsaker til at man får vondt i underlivet etter klitorisorgasme, skriver sexologen. Den vanligste årsaken er at klitoris blir øm og følsom!

«Jeg sliter med at jeg får vondt i underlivet (utenom inni kjeden) etter en klitorisorgasme. Jeg kan fortsatt være veldig kåt og har lyst på flere orgasmer, men jeg kan ikke ta mer på med selv da det gjør så vondt at jeg må bare stoppe helt. Dette er veldig irriterende og jeg skjønner ikke hvorfor det skjer da andre jenter kan komme mange ganger etter hverandre. Om jeg skal onanere tar det kanskje max 5 min da jeg kommer fort, og så må jeg bare stoppe.. Hvis jeg er med partner kan jeg ha penetrerende sex etterpå, bare det ikke er noe annet enn penetrering. Hva kan være grunnen til dette og kan jeg gjøre noe for å stoppe smerten?» spør kvinne (20).

Sexolog Siv Gamnes svarer.

Hei kvinne 20. 

Takk for spørsmålet ditt. 

Du skriver ingenting om smertene etter klitorisorgasmen er noe som har oppstått nå nylig, eller om det alltid har vært slik for deg. Opplysninger om det kan gi en pekepinn om hva årsaken kan være. Det er også litt uklart for meg hvor smertene sitter, men jeg forstår det slik at det er selve klitoris som er vond? Og jeg skulle gjerne visst litt mer om disse smertene – er det ømhet, overfølsomhet, eller mer direkte vondt? Og hvor lenge varer det?

Det kan nemlig være ulike årsaker til at du får vondt i underlivet etter klitorisorgasme, men den hyppigste årsaken er at selve klitoris blir gjerne veldig øm og følsom etter en orgasme. Det kan variere fra gang til gang, men hos mange blir klitoris så øm og overfølsom, at det blir nærmest vondt å beføle klitorisen etter orgasmen – særlig om det har hatt en ordentlig «utladende» orgasme. Det er kroppens måte å fortelle at den har fått nok. 
Hvis det er dette som skjer hos deg, så er det altså ikke en uvanlig tilstand, og det er lite å gjøre noe for å hindre det.

Siden det er såpass mange uklarheter og litt mangelfulle opplysninger i spørsmålet ditt, vil jeg uansett råde deg til å oppsøke en lege for en vurdering og eventuelt undersøkelse. Ordentlige smerter er et signal fra kroppen om at noe ikke er som det skal være, og bør alltid sjekkes ut. 

Håper svaret er til litt hjelp for deg. Ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen Siv Gamnes.