Orgasme: Får orgasme alene, men ikke med partner

For noen kan det være nyttig å prøve med litt hjelpemidler for å komme i mål seksuelt, ifølge sexologen.

«Jeg har null problem med å oppnå orgasme når jeg er helt alene, da kan det skje på bare noen minutter. Men med engang jeg er med partner så sliter jeg med å få det til både på meg selv og hvis han prøver. Jeg vil tro dette er noe psykisk sperre, da det har vært sånn med de fleste partnerene mine. Kun fått det til med en. Så vil gjerne ha noen tips da dette rett og slett minsker min lyst til å ha sex med partner», skriver jente 25.

Sexolog og familieterapeut Thomas Winther svarer.

Hei, jente 25.

Manglende orgasme med partner er vel kanskje et av de spørsmålene man finner mest av i spalter, og det er som du nevner garantert psykologiske aspekter som spiller inn. Du sier at du kun har fått det til med en, og det er nok noe med kommunikasjonen og tryggheten dere imellom som har vært positiv for din evne til å oppnå orgasme. Det som er positivt er jo at du har fått det til tidligere, så da skal det helt klart være mulig å få det til igjen.

Jeg vet jo ikke hva dere har prøvd, men for noen kan det være nyttig å prøve med litt hjelpemidler for å komme i mål seksuelt. Det er få jenter som faktisk får orgasme av penetrering alene. Prøv gjerne en av orgasmekremene på markedet, og kanskje et nytt leketøy kan gi nye opplevelser.

Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger på womanizer som gir trykkbølger istedenfor den tradisjonelle vibreringen. Denne kan gi en annen stimulering av klitoris og kan stilles til ønsket intensitet som kan gi deg en annen type orgasme. Det som er viktig er at du klarer å slappe av å være i det du gjør. La tanker og fantasier spille på lag, og prøv å legge bort fokuset på orgasmen, så kommer det nok av seg selv etter hvert. Jo mer du fokuserer på problemet, jo vanskeligere vil det være å få orgasme.

Tren masse, og lykke til.

Mvh Thomas.