Orgasme: Kan man bli avhengig av sexleketøy for å få orgasme?

Sexologens anbefaling er at man varierer, bruker andre sexleketøy og gjerne uten noe innimellom. 

«Jeg er en av de som har blitt frelst av womanizer. Bruker den ofte, og jeg har brukt den de siste årene når jeg onanerer. Det jeg lurer på er om jeg kan ende opp med å få problemer med å få orgasme uten hjelp av womanizer dersom jeg skal ha sex med en partene? Det jeg egentlig lurer på er om man kan bygge opp en toleranse slik at womanizer er det som gjør at jeg kommer? Vil det være lurt å bruke andre leketøy eller eventuelt bruke gamle kunster med hånden?» skriver kvinne (24).

Sexolog Siv Gamnes svarer.

Hei kvinne 24,

Takk for spørsmålet! 

Det er forståelig at du har blitt frelst av å bruke womanizer. Det er for mange en snarvei til å få god og intens orgasme fordi den gir kraftig stimulering. 

På den andre siden kan nettopp det at den gir en så kraftig stimulering, skape problemer på sikt, nettopp på den måten du stiller spørsmål om her. En partner vil sjelden klare å stimulere deg på en tilsvarende kraftig måte, og derfor kan det bli en utfordring for deg å bli stimulert nok. På den andre siden, så kan tenningsnivået ditt være mye høyere når du er sammen med noen, slik at du derfor kan trenge mindre stimulering enn når du er alene.

Jeg råder alltid kvinner til å variere måten de onanerer og får orgasme, - ikke bare bruke womanizer. Lær deg hvordan du kan få orgasme på egenhånd, eller benytt en metode du allerede kan, men som ikke involverer womanizer. Mange kvinner, som venner seg til bruk av denne vibratoren, sliter etter en tid med å få orgasme på andre måter – noe som spesielt er kjedelig for både dem og partner i en samleiesituasjon.

Så min anbefaling er at du varierer – bruk andre sexleketøy og gjerne uten noe også innimellom. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Siv Gamnes.