Oralsex: Får vondt i kjeven under oralsex. Hva kan hun gjøre?

Alle former for sex krever en grad av trening, og det er viktig å ikke bli selvkritisk i sin egen evne til å gi nytelse når det er snakk om øvelser en ikke er vant med å utføre, skriver helsebror.

«Er ny i oralsex, har begynt og gje typen min det, og vil gjerne forsette til han kommer.. Men eg får såå vondt i kjeven etter kort tid. Finnes det nåken øvelser eller en måte eg kan "trene" kjeven på?» lurer kvinne (28) på.

Helsesykepleier Per Arthur Andersen, også kjent som Helsebroren, svarer. 

Hei kvinne 28, takk for spørsmål!

Å utføre oralsex for partner kan oppleves som en krevende affære. Ikke bare setter du til side din egen fysiske stimulering, men det krever også en grad av kombinert tunge- og pusteteknikk og ikke minst gode ører. Dette gjelder både for menn og kvinner.

Men til tross for dette at det kan oppleves som at det er en ubalanse i jobben som kreves og belønningen en selv får for å utføre jobben, er det noe deilig ved det å gi all sin oppmerksomhet og energi i å gi nytelsen til en vi er glad i. Og det er ikke minst en stor mestringsfølelse når klimakset nås og partner går i fistel over orgasmen du bidro til å oppnå.

Alle former for sex krever en grad av trening, og det er viktig å ikke bli selvkritisk i sin egen evne til å gi nytelse når det er snakk om øvelser en ikke er vant med å utføre. Læring tar tid, og i nye øvelser bruker vi muskler som vi vanligvis kanskje ikke bruker helt på samme måte, og da blir vi naturlig nok fortere sliten.

Men vil vi bli gode på en type øvelse, er det den øvelsen vi må trene på.

Så i din søken på øvelser som kan styrke kjeven din til at du holder ut lengre, er det gjerne mer oralsex som skal til. Nå kan det nok være at partneren din blir veldig glad for å høre dette.

Men det er også viktig å legge til at hva som er din smerteterskel, er din smerteterskel. Det er ikke nødvendigvis slik at alle som vil suge kuk kan oppnå samme nivå av kjevemuskulatur, brekningsrefleks og utholdenhet. Så det er viktig at du tar utgangspunkt i hva du tror du klarer og hva du er villig til å jobbe for å oppnå i din oralsexkompetanse.

Ikke alle kan eller ønsker å sette kjeven i løs posisjon og bli herjet med i det som kan oppleves som en evighet. Du må være tydelig på hva som er målet ditt og hva du er villig til å gjøre for å oppnå dette.

Hvis målet er at partneren din oppnår klimaks, må ikke det nødvendigvis bety at du må ha kuken i munnen under hele seansen. Variasjon i oralsex kan være like viktig, om ikke mer stimulerende enn en konstant drøvelmassasje. Det er penishodet som er det mest følsomme punktet og man trenger ikke gape så stort for å stimulere dette.

Hvis du merker at kjeven blir sliten, så ta en pause med å bruke andre deler av ditt stimuleringsarsenal. Pupper, tunge, hender, spytt eller glidemiddel. Og ikke minst, stimulering av pung. Alt dette er noe som kan inkorporeres i en oralsex-session som kan gi deg en kjevepause og partner en ny opplevelse i å bli stimulert. Trenger du litt inspirasjon eller tips til dette, er det faktisk ganske mange instruksjonsvideoer på et utvalg av pornosider som kan gi deg råd og trygghet i din rolle som stimulerer. Bare søk på instruksjon og blowjob eller noe lignende, så tipper jeg du finner noe som ikke bare er lærerikt, men også inspirerende. Men kanskje viktigst av alt er kilden til hva som er godt for partneren din, nemlig partneren din.

Målet med dette må være et mål du er komfortabel med å oppnå. Du skal ikke måtte lære deg å sette kjeven ut av ledd. Men du må nå et mål hvor du er komfortabel i din rolle. Og på veien for å nå det målet, kan det være lurt å sette seg mindre mål. Trening gjør mester, du har ikke dårlig tid og hvis du og partner har god dialog under akten, kan dette bli en treningsprosess som ikke bare er gøy og givende for dere begge, men det kan også bidra til bedre dialog mellom dere og økt lærdom av hva som er god stimulans for dere begge.

For i din søken for å bli tryggere i din rolle som utøver av oralsex, skader det ikke at partner kanskje også deltar i treningen? Vi blir aldri helt utlært her i livet, i hvert fall ikke når det kommer til å gi oss selv, eller andre, nytelse.

Lykke til!

Hilsen Helsebror.