Onani: Kan brystene bli større av å onanere... | Kondomeriet

Onani: Kan brystene bli større av å onanere?

Størrelsen på brystene er genetisk bestemt, men påvirkes av hormoner, forklarer sexologen.

«Er det bare ein følelse av at brystene vokser eller kan de faktisk bli større ved å onanere med sexleketøy eller uten? At de blir fastere er ein ting. Ein hyggelig ting. Eg har ikkje onanert jevnlig på någen år..å så møtte eg han.. Å nå føles det som om brystene min har vokst», skriver dame (38).

Sexolog Siv Gamnes svarer.

Hei, og takk for at du skriver til oss. 

Størrelsen på brystene er genetisk bestemt, og veksten styres av hormoner når du kommer i puberteten. Senere i livet vil størrelsen kunne endre seg om du tar hormonelt tilskudd, blir gravid eller ammer, og i klimateriet. 

Det finnes en studie som viser at kvinner kan oppleve at brystene blir litt større i forbindelse med sex, noe man antar har med økt blodomløp å gjøre - kan gjøre at brystene «hovner» litt opp. Dette er altså noe som skjer ved sex og samleie, og er en høyst forbigående forstørrelse (når kåtheten forsvinner, vil brystene innta sin vanlige størrelse). 

Jeg vil derfor tenke at det ikke er onanering/sex som har gitt deg større bryst, men siden brystene er veldig påvirket av hormoner, kan det tenkes at din forelskelse, med flush av forelskelseshormoner, kan gi deg følelsen av at de er større og fastere. 

Ellers er dette en vanlig følelse å få når man blir gravid, så om det er mulighet for at du kan være det, kan det kanskje være en ide å ta en test?

Håper dette er svar på det du lurte på. 

Nyt forelskelsen!

Vennlig hilsen Siv Gamnes.