Kondom: Han mister tenningen av kondom

Kondom krever trening, så vær tålmodig og samarbeid om det, råder Helsebror.

«Er ei blid jente med en mann på 44 år. Han fungere neste som vanlig, men vi har ett problem. Vi kyss oss godt, sugar hverandre, men når han sett på kondom går alt til hel... Uff, jeg er så lei meg av det. Jeg er veldig glad i han, men uten sex er forholdet slutt! Er det noe dere kan hjelpe oss med?» spør feminin (36).

Helsesykepleier Per Arthur Andersen, også kjent som Helsebroren, svarer.

Hei feminin 36, takk for spørsmål.

Dette høres veldig frustrerende ut og jeg kan godt forstå at du blir oppgitt i denne situasjonen. Som du beskriver så virker det som at dere gjør en god jobb i oppvarmingen til samleiet, men når det endelig skal skje faller det til, som du sier, helvette. Klart det er frustrerende! Men det er viktig at vi ser at dette er nok også frustrerende for kjæresten din, eller jeg kan garantere deg at det er det.

Det første jeg vil anbefale dere om er å snakke om dette. Hør med kjæresten din om hva som skjer når kondomen kommer på, har han noe videre erfaring med kondombruk? Bruker han samme typen hver gang? Hvis han er uerfaren med bruk av kondom, så er det ingen vei rundt det, det må trening til. Da følelsen uten kondom er noe helt annet enn med en kondom.

Prøv ulike typer kondomer, kanskje han trenger en som sitter strammere, eller han trenger noe med riller som øker stimuleringen?

Bruk kondom under oppvarmingen også. Ikke ta kondomen på bare når samleie skal skje, bruk kondom når dere leker. Da får han også mer trening i å bli vant med kondomet.

Og så er det et siste spørsmål. Er kondom det eneste alternativet deres? Hvis det bare er dere to og ingen har noen sykdommer fra før, er det ingen risiko for smitte med seksuelt overførbare infeksjoner. NB! Dette gjelder bare vaginalt samleie.

Hvis det ikke er smitterisikoen, så faller valget av kondom gjerne på en beskyttelse mot uønsket graviditet. Hvis det er dette som er grunnen for kondom, så er det mange andre alternativer du kan ta i bruk for å forhindre graviditet. Nå er det ikke meningen å legge alt ansvaret på deg, men jeg nevner det for å gi dere flere alternativer. Da du sier at du vil avslutte forholdet hvis ikke dette løser seg, så tenker jeg at det kan være fint å vite om hvilke alternativ du har før du avslutter et forhold du tydeligvis trives i.

Kondom krever trening, så vær tålmodig og samarbeid om det. Frustrasjonen din er du ikke alene i, dere er tross alt to som ikke får hatt sex. Så snakk om det og tren på det sammen. Hvis det ikke går, så er det som sagt andre alternativer en kan velge, så fremt dette er noe du kan bruke.

Masse lykke til.

Hilsen Helsebror.