Kan man styrke bekkenbunnsmusklene ved hypp... | Kondomeriet

Kan man styrke bekkenbunnsmusklene ved hyppig orgasme?

Sexolog Siv Gamnes svarer på spørsmål fra 30-årig kvinne som lurer på om bekkenbunnen styrkes ved hyppig orgasme!

«Kan man styrke bekkenbunnsmusklene ved hyppig orgasme?» spør kvinne (30). 

Siv-svarer-riktig.jpg

siv-portrett-farge.jpgHei kvinne 30, og takk for at du skriver til kondomeriet.

Bekkenbunnsmuskulaturen og opplevelsen av orgasme er nært knyttet sammen, men litt motsatt enn det du spør om: Godt trent og hyppig «brukt» bekkenbunnsmuskulatur vil styrke orgasmen. For jo sterkere bekkenbunnsmuskulatur du har, jo kraftigere vil de kunne «pulsere» under orgasmen, og på den måten gi en sterkere orgasmefølelse.

Orgasme er, fysisk sett, en slags utladning av muskelspenninger og nerveimpulser i bekkenområdet, noe som altså kan kjennes som pulserende muskelsammentrekninger, men som strengt tatt er det motsatte: muskelspenningene løses opp slik at muskelen igjen blir avslappet. Dermed er det ikke selve orgasmen som styrker muskulaturen når du har sex, men det du gjør underveis, så sant du ikke er av dem som ligger helt rolig.  

Det er nemlig en ting som kan forbedre orgasme-opplevelsen, og det er at du bruker muskulaturen din. Ikke vær helt rolig med underlivet ditt når du har sex, enten det er med deg selv eller med andre. Beveg underlivet slik at du oppnår god blodgjennomstrømning i muskulaturen i underlivet, og nervene får de rette impulsene. En orgasme er nemlig avhengig av det, og det skjer best ved at du beveger bekkenet ditt, kniper skjeden og gjør andre bevegelser som du får til. Og ekstra bonusen er at dette er med på å trene og styrke bekkenbunnsmuskulaturen. 

I tillegg er det absolutt anbefalt å trene muskulaturen også utenom sex. Daglig knipeøvelser er flott, men i alle fall så ofte du husker og orker. Det finnes også vaginalvekter/-egg du kan benytte, som finnes i ulike "vektklasser".

Men husk at uansett hvor godt trente muskler du har, så vil de fleste kvinner ha ulik opplevelse av orgasmene fra gang til gang eller i perioder. Mye spiller inn på hvordan den oppleves - for eksempel hvor lenge siden sist, dagsformen, situasjonen du får den i, om det er ved onanering eller samleie, hvor godt du klarer å slippe kontrollen, hvor god du er til å slippe orgasmen til, stress osv.. Opplevelsen av orgasme vil ikke minst være påvirket av tenningsnivået du har akkurat da. Du kan oppleve at det noen ganger kan føles nærmest som en eksplosjon, mens andre ganger mer som et lite "poff". 

Min oppfordring er derfor: kos deg med den orgasmen du får!

Lykke til.

Vennlig hilsen Sexolog Siv Gamnes.