Hvordan bli mer kåt?

Hva kan man gjøre for å bli mer kåt? Sexolog Siv Gamnes svarer kvinne (27).

«Jeg er en singel jente på 27 år, som ikke har hatt sex på ett par år. Jeg sliter med at jeg ikke blir ordentlig kåt lengre. Jeg fantaserer gjerne om mannlige kjendiser i serier som jeg ser på der og da, å blir opphisset. Men når jeg skal onanere før leggetid så får jeg ikke «den» kriblende følelsen med et sexleketøy. Blir såvidt våt. Jeg har ikke akkurat noe inspirasjon for tiden heller, har nok gått litt lenge uten noe seksuell kontakt. Var en periode tidligere i livet jeg hadde en del sex, med forskjellige og noen faste. Da var jeg kåt oftere. Hva kan jeg gjøre for å bli mere våt og kåt, og ha litt mer inspirasjon eller noe avspenningsteknikker?» spør 27 år gammel kvinne om.

Siv-svarer-riktig.jpg

siv-portrett-farge.jpgHei dame 27, 

Takk for at du skriver til kondomeriet.no.

Det er ikke uvanlig at sexlysten avtar i perioder der en ikke har så mye sex. Det er et engelsk uttrykk som sier: «Use it or loose it», og det gjelder faktisk sexlysten også. 

Du skriver at du kan kjenne at du kan bli opphisset der og da når du fantaserer om mannlige kjendiser i serier du ser på, men at den kriblende følelsen er borte når du skal legge deg. Og det er helt naturlig. Sexlyst og kåthet er ikke noe du kan «spare på» – det er en «ferskvare» som du må benytte når den er der.   

Når du ikke responderer på kriblingen, ved å onanere eller ha sex når du kjenner den, vil hjernen svare med å sende ut slike signaler sjeldnere og sjeldnere, og noen ganger slutter den omtrent helt å gjøre det. - Det er liksom ingen vits å gjøre deg kåt når du likevel ikke gjør noe med det.

Selv om en ikke har partner, kan sexdriven opprettholdes ved at du onanerer når du kjenner deg kåt. Det å «drive fram» lyst akkurat når det passer deg, for eksempel når du skal legge deg, er ingen enkel oppgave, så benytt og utnytt sjansen når følelsen kommer spontant – så sant det lar seg gjøre. Da vil du sannsynligvis også merke at jo oftere du gjør det, jo oftere vil sexlysten dukke fram igjen. 

Når det gjelder inspirasjon, anbefaler jeg deg å finne erotiske noveller (kan søkes opp på nett). Når du leser noveller, vil din egen fantasi stimuleres, noe du vil ha nytte av enten du onanerer eller har sex med andre. Eller du kan se serier, der du allerede har erfart at fantasien settes i gang og du blir kåt. 

Husk at sexlysten ikke forsvinner ut av kroppen! Den bare gjemmer seg. Men du kan altså lokke den mer fram selv ved å bruke lysten når den viser seg, ellers regner jeg med at den dagen du igjen har en partner du tenner på, så vil det hele gå av seg selv. 

Håper dette er til inspirasjon og hjelp. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Siv Gamnes, sexolog (nacs)