Graviditet: Tips til gode sexstillinger

En løsning kan være at du selv står på alle fire og så kommer mannen inn i deg bakfra, råder jordmoren.

«Har du tips til sexstillinger når magen begynner å bli stor og kanskje vil være litt i veien?» spør kvinne (26).

Jordmor Siri von Krogh svarer.

Hei, kvinne 26!

Det er normalt at magen kommer i veien etter hvert, og da må man være kreativ når det gjelder samleiestillinger. En løsning kan være at du selv står på alle fire og så kommer mannen inn i deg bakfra. Dette kan gjøres også i liggende stilling, men man er litt friere når man står enn når man ligger.

I liggende kan man jo også variere litt mer, det behøver ikke å være spooning, men kan også være slik at den gravide mer sitter i mannens fang. Bakfra kan også gjøres stående av begge, med den gravide lenende på madrassen, gjerne med en pute som støtte under magen også her, hvis det er mer behagelig.

Å ligge på rygg ytterst på sengen med føttene rundt mannens liv. Avhengig av sengehøyde, kan mannen enten stå på knærne eller helt oppreist. Mannen kan godt hjelpe til å holde kvinnens ben oppe og derigjennom også i større grad holde takten, om det er litt tungt for den gravide å henge med.

Rent praktisk kan det også være behov for glidemiddel fordi gravide (og ammende) oftere har litt tørrere slimhinner, og friksjonen blir da dårlig.

Den gravide kan sitte oppå mannen både forlengs og baklengs og ri ham, det kan være tungt å få til mot slutten av graviditeten, men her er man jo forskjellig, så det er bare å prøve seg fram. Oralsex er alltid en løsning, det kan gjøres både liggende og oppå hverandre, alt ettersom hva som passer best og er enklest å ha glede av.

Hilsen Siri.