Graviditet: Kan man ha røff sex under graviditeten?

Røff sex bør foregå innenfor smertegrensene og det som er behagelig, råder jordmoren.

«Hvordan er sex og bruk av leketøy når man er gravid? Kan man bruke rabbit? Er det farlig å ha «røff» og «hard» sex? Hilsen førstegangsmamma», skriver kvinne (24).

Jordmor Siri von Krogh svarer.

Hei, kvinne 24!

Det går fint å stimulere klitoris så lenge sammentrekningene i livmoren fra orgasmen gir seg innen sånn 20-30 minutter. Når det gjelder å ha en vibrator langt inne i skjeden, skal man ikke det når man er gravid. Da kan den ytre mormunnen også stimuleres, og det kan i verste fall sette i gang en fødsel fordi vibrasjonene følger oppover livmorhalsen (cervix).

Når man er gravid ligger mormunnen og livmorhalsen godt beskyttet fordi den trekker seg oppover og bakover, sånn at bakterier og andre ting ikke skal komme inn i livmoren. Det er allikevel ikke å anbefale at det stimuleres for kraftig inne i skjeden fordi det kan påvirke livmorhalsen.

Røff sex bør også foregå innenfor smertegrensene og det som er behagelig. Man bør ikke føre gjenstander opp i skjeden slik at de kan skade livmorhalsen. Har man ikke fått advarsler fra lege om å avstå fra sex, pga medisinske tilstander i graviditeten, kan man gjøre det man vil. Analsex er også ok, da dette ikke påvirker cervix direkte.

Får man mange kynnere som blir sterke og varer lenge, bør man ikke stimulere så kraftig, og heller ha en mildere form for sex. Mange gravide er i tillegg mer følsomme enn ellers, så kjenn etter når dere har sex, kanskje det ikke skal så mye til? Noen er kåtere og får lettere orgasme fordi slimhinnene allerede er hovne fordi det er en økt blodgjennomstrømning i skjeden og livmoren.

Riktig lykke til videre!

Vennlig hilsen jordmor Siri.