Graviditet: Kan man bruke sexleketøy?

Det er bare å prøve seg frem og holde seg innenfor det som oppleves som ok for den gravide, svarer jordmor Siri.

«Min samboer er gravid. Har forsøkt å lese litt om hva som er greit og ikke av forskjellige leketøy når man er gravid, men det finnes veldig mange forskjellige svar på dette. Noen som mener ikke leker innvendig, andre mener ikke vibrerende leker osv. Kan dere kaste litt lys på saken? Lurer også på om det er forskjeller på dette ut ifra hvor langt man har kommet i svangerskapet?» spør mann 30.

Siri-svarer-riktig.jpg

Jordmor-Siri-sirkel 2023.pngHei, mann 30!

Her gjelder det å følge dagsformen og hva som er ok, dere må nesten ta det litt fra gang til gang.

Det er mye trangere i skjeden under en graviditet. Det er fordi slimhinnene hovner opp på grunn av den økte blodgjennomstrømningen. Skjeden skal bygge opp så den kan utvide seg maksimalt til fødsel når babyen skal passere. For menn kan det være lettere å få orgasme når det er trangere og for kvinner er det lettere å få orgasme fordi man allerede kan oppleve det som om man er kronisk tent.

Man kan godt bruke leketøy også innvendig, men ikke de som vibrerer helt opp mot mormunnen da man tenker at dette kan ha en uheldig stimulering på mormunnen.

Hvor man er i graviditeten har ikke så mye å si. Det er nok ofte bedre plass i skjeden i andre trimester. I første trimester er det livmoren som etter hvert fyller opp. Den kommer opp av bekkenet rundt uke 13, og så fra ca uke 30 vil hodet begynne å gå ned i bekkenet og ta plass.
Det er bare å prøve seg frem og holde seg innenfor det som oppleves som ok for den gravide.

Riktig lykke til videre!

Vennlig hilsen jordmor Siri.