Glidemiddel: Kan analglidemiddel brukes på penis?

Kondomeriets produktekspert forklarer forskjellen på analt glidemiddel og vanlig glidemiddel.

«Hva er forskjellen på analt glidemiddel og vanlig glidemiddel? Jeg brukte anal typen på penis (med ett uhell) og fikk stor hevelse i flere dager,» skriver mann (21).

Christina-svarer-riktig.jpg

Christina-portrett.jpgHei Mann 21,

Glidemidler finnes i alle mulige varianter og med ulike konsistenser, innhold og smaker tilpasset bruken. Alle glidemidler er laget for å benyttes intimt og vil dermed være tilpasset de intime områder produktet skal benyttes.

Et glidemiddel er som oftest fremstilt enten av vann eller av silikon. Et vannbasert glid er fremstilt for å være fuktig og glatt og vil som oftest føles som kroppens naturlige fuktighet. Et silikonglid vil føles mer oljete og gir en glatt følelse uten å føles veldig fuktig. Silikonet legger seg som en beskyttende glatt hinne utenpå hud og slimhinner og motvirker friksjon. Merk at silikon setter flekker om det søles med og vil feste seg til de fleste materialer. Det bør derfor vaskes vekk med intimsåpe etter bruk. Silikonglid bør heller ikke benyttes med leketøy laget i plast eller silikonmateriale da det kan ødelegge leketøyet og gjøre det vanskeligere å få leketøyet helt rent.

Et glidemiddel som er laget bestemt for analt bruk vil ofte være tykkere i konsistens sammenlignet med et vanlig glid. Da det ikke produseres noe fukt bak naturlig er det for at det skal vare lengre og unngå ubehag. Samtidig har kroppen en mer effektiv oppsugningsevne analt slik at et tyntflytende vanlig glidemiddel vil raskere absorberes inn i kroppen slik at man da vil behøve større mengder sammenlignet med en tykkere analglid.

Det skal ikke være noe problem å benytte et analt glidemiddel på penis da penis for mange er en del av analsex, men man skal være obs på at en tykkere konsistens kan føles mer seigt ved bruk på penis.

Når det kommer til reaksjoner, så er vi alle ulike og reagerer ulikt på ingredienser. Det kan derfor være at gliden er tilsatt noe som penisen din er ekstra sensitiv ovenfor og som har utløst en allergisk reaksjon.

Håper du føler deg litt tryggere på glidemidler nå.

Med vennlig hilsen Christina.