Forhold: Blir opphisset av andre jenter. Hva bør jeg gjøre?

Det vil alltid kunne være noen andre som kan vekke en lyst, eller interesse enn den man er sammen med, sier Helsebroren.

«Jeg er en 18 år gammel gutt som har vært i ett forhold i 2 år nå. Er mye sex, men jeg blir fort opphisset av å se på andre jenter. Kjæresten min liker det svært dårlig og når jeg føler jeg trenger andre jenter i en eller annen form så blir henne selvfølgelig irritert. Jeg har foreslått 3kant og sånne muligheter men dette blir avslått. Burde jeg slå opp for å kunne mette tørsten etter andre jenter?», lurer gutt (18) på.

Helsesykepleier Per Arthur Andersen, også kjent som Helsebroren, svarer.

Hei gutt 18.

Tusen takk for spørsmål!

Å være 18 år er en særdeles spesiell tid. Du står på kanten mellom ungdom og voksen, med livet framfor deg og tilsynelatende uendelige muligheter. Å være i et forhold på denne tiden, kan være utfordrende fordi det er store valg som skal tas med livene til hver enkelt, og da kan det være at planer eller prioriteringer ikke helt klaffer. Forhold kan selvfølgelig være utfordrende i alle aldre. Men i en tid som 18 åring tror jeg nok det kan være en større utfordring, nettopp fordi du kan oppleve at du står på toppen av haugen og føler deg til dels uovervinnelig og kanskje til og med et snev av udødelighet.

Denne opplevelsen av å kjenne på trygghet til seg selv gjør noe med hvordan vi prioriterer og hvordan man slår seg til ro med det man har. Slik du beskriver forholdet ditt virker det litt som at du har en opplevelse av at gresset er grønnere på andre siden. Med alle inntrykk vi kan få av å se mennesker på gaten eller via internett og den enorme mengden kroppslig og seksuell inspirasjon som finnes der, kan det nok tenkes at flere lever med en tanke om at gresset er grønnere på andre siden, og vi kan kanskje lettere glemme hvorfor vi står på den siden vi gjør.

At kjæresten din blir irritert over at du opplever en tiltrekning til andre eller føler du trenger andre for å mette lysten din, er ganske forståelig, og det tror jeg du også forstår. Hva det gjør med selvtilliten eller selvbildet til kjæresten din å oppleve at du føler en hunger etter andre jenter, er det bare hun som kan svare på. Men du kan kanskje tenke deg hvordan det hadde vært for deg hvis kjæresten din følte en hunger etter andre menn?

Nå er det opp til deg hva du velger å gjøre med forholdet ditt. Kanskje kan det være en ide å omfavne singellivet og alt det innebærer. Men det er ikke å anbefale å gjøre det av den enkle grunnen at du tiltrekkes andre. Det vil alltid kunne være noen andre som kan vekke en lyst, eller interesse enn den man er sammen med. Men da må vi huske å se på hva er det gode med det man har? Er det trygghet, respekt, nærhet, samarbeid, støtte, vennskap og omsorg? Så er det punkter som er enormt mye mer betydningsfull enn muligheter for one night stands.

Tenk litt større på forholdet du er i og se på hva du kan risikere å miste hvis det avsluttes, og ikke så mye på hva du tror du vil få. For selv om du føler en lyst etter andre jenter, er det dessverre ingen garanti for at de jentene føler en lyst etter deg.

Det er ikke lett å kontrollere den seksuelle lysten som kan oppstå når en er 18 år og mann. En natt på byen kan oppleves som et barn i godteributikk. Alt ser godt ut og alt vil smakes på. Noen ganger kan det være et behov for å smake på så mye som mulig før man finner det man liker best. Kanskje er det en slik frihet du ser etter og føler du trenger. Hvis det er det, så ønsker jeg deg lykke til, da det kan være en spennende tid med mange gode og dårlige opplevelser og lærdommer. Men husk at det er aldri dumt å se på hva man egentlig har før man velger å gå fra det.

Kanskje er gresset grønnest på den siden du allerede står, eller kanskje ikke. Det må du nesten finne ut av selv.

Det er ikke et enkelt valg du må ta, men jeg kan garantere deg at det kommer vanskeligere valg i tiden fremover, derfor er det lurt å tidlig lære seg å tenke om hva man har og hva man kan risikere å miste for å få noe nytt.

Lykke til!

Hilsen Helsebror