Er det rart å bruke sexleketøy alene når man har kjæreste?

Er det normalt å bruke sexleketøy alene i et parforhold lurer den kvinnelige innsenderen på? Helsebroren svarer!

«Jeg er en jente på 19 og har en kjæreste på 20 år. Vi har vært sammen i 8 måneder og bor ikke sammen, vi har relativ mye sex når vi er sammen. Når vi ikke er sammen hender det at jeg bruker womenizeren min i ny og ne for å kose meg. Dette syntes kjæresten min er rart og mener at siden jeg bruker den så tilfredsstiller ikke han meg godt nok. Men jeg prøver å forklare at det ikke har noe med han og gjøre, jeg gjør det bare for å kose meg og syntes det er digg. Han tilfredsstiller meg mer enn godt nok. Han mener også at det ikke er vanlig å bruke sexleketøy alene selv når man har kjæreste. Er dette vanlig?» spør jente (19).

per-arthur-svarer-riktig.jpg

per-arthur-portrett.jpgHei jente 19, takk for spørsmål!

Hva som er normalt og ikke normalt når det kommer til den seksuelle relasjonen mellom to personer, er veldig subjektiv. «Normalen» i det feltet vi kaller seksualitet, er så bred, at den konklusjonen jeg har kommet frem til, er at så lenge det ikke skader en selv eller noen andre, er det bare å kjøre på. Så om det er normalt å bruke sexleketøy når en er i et forhold, vil være helt opp til den enkelte. Fra mitt perspektiv, vil jeg påstå at det er helt normalt.

Det er en herlig og viktig del av et parforhold å kunne være intime og dele av hverandres nytelse. Å få tilfredsstille en partner eller å la seg bli tilfredsstilt, åpner oss opp for læring om oss selv og den vi er mest glad i.

Men selv om nytelsen mellom parter blir en delt affære, er det ikke slik at vi i et forhold ikke kan få nyte oss selv. Det er og vil kanskje alltid være den mest grunnleggende delen av et individs seksualitet, nemlig dens evne til å skape nytelse for seg selv. Dette er viktig i alle av livets faser, da det er gjerne ingen som vet bedre hvilke «knapper» som skal trykkes på for at klimakset skal oppnås enn individet som besitter «knappene». Og når du vet hva som er godt, er dette noe som kan deles med partner og da blir den delte sexen en bedre opplevelse for dere begge.

Det at kjæresten din opplever dine egne seanser som et signal på at han ikke tilfredsstiller deg godt nok, tenker jeg er litt synd. Og den mulige usikkerheten han får av dette, bør han spare seg for ved å stole på deg når du sier ifra at nytelsen med han er god nok. For selv om vi har det godt i sex med andre, betyr ikke det at vi ikke skal ha lov til å ha det godt med oss selv. Da den sexen vi har med oss selv, er på mange måter en viktig del i oppholdelse av selvbilde og selvfølelsen. For kanskje noe av grunnen til at dere har god sex sammen er fordi du kan nyte deg selv alene.

Jeg tenker det også er relevant å stille seg spørsmålet, om din kjæreste nyter seg selv? Og hvis han gjør det, hvorfor skal det være greit, men når du gjør det skal det av en grunn være unaturlig? Om svaret på dette er at din kjære ikke nyter seg selv, fordi han er i et forhold, vil jeg anbefale at han starter med det. For uavhengig hvem man er med eller hvor utfyllende sex det er i et forhold, er det viktig å kunne ta eierskap til egen nytelse. Og ikke tenke at en bryter en kontrakt eller er på en måte utro, fordi en tar nytelsen i egne «hender».

Sex alene er normalt og sunt, enten med leketøy eller uten, om man er i et forhold eller ikke.

Men hvis utfordringen ligger i bruk av sexleketøy, så kan jeg forstå hvis kjæresten din kan føle på et snev av usikkerhet og kanskje blir en smule selvbevisst når det kommer til hans eget «leketøy», da svært mange av kvinners utvalg av penis substitutter er noe de fleste menn ikke kan leve opp til. Og det å føle seg mindreverdig enn en dildo, gjør ikke akkurat underverker for selvtilliten, eller selvbildet.  Men i ditt tilfelle er det et klitorisstimulerende sexleketøy og burde ikke oppleves som noe konkurrent når det gjelder størrelsesfaktor.

Jeg tenker det er viktig at dere snakker om dette og at dere begge forstår at nytelse alene er normalt, sunt og ikke minst viktig selv om en er i et parforhold. Det er naturligvis en grense hvor det kan ha en negativ effekt, og det påvirker sexen eller relasjonen dere har sammen, men hvor den grensen er må dere finne ut av. Men snakk sammen om dette, da respekt for hverandres nytelser og nytelsesbehov er nødvendig å avdekke i en kjæresterelasjon.

Kanskje det kan hjelpe at kjæresten din opplever hvordan du har det når du bruker leketøyet ditt. At dere kan bruke det sammen og han kan erfare at leketøyet er på ingen måte en konkurrent, men en alliert i din nytelse. Og hvem vet, kanskje det kan inspirere han til å ville prøve ut leketøy ment for menn? Som dere kan bruke sammen, eller han kan nyte med seg selv.

Håper dette var til hjelp, så vil jeg igjen oppfordre dere til å snakke om dette. Og forstå at et individs seksuelle behov er aldri noe en annen part har rett over. Men heller noe vi får tillatelse til å ta del i.

Lykke til!

Mvh Helsebroren.