Buttplug: Hvilken bør jeg begynne med?

Start med en litt mindre variant, gjerne med en litt spissere tupp, anbefaler vår produktekspert.

«Jeg har aldri brukt buttplug før. Hvilken bør jeg begynne med?» spør kvinne (30).

Vår produktekspert Stine svarer.
 
Hei, kvinne 30!
 
For at anallek skal kunne bli en behagelig og deilig opplevelse, er det viktig at muskulaturen er avslappet og mottakelig. For å kunne oppnå dette er to av hovedingrediensene at man selv har lyst og synes det er spennende, men også god oppvarming. Så sett av tid til å bli kjent med området i starten. Start gjerne med en finger eller andre mindre anale sexleketøy, og bruk rikelig med godt glidemiddel. Mange synes det også kan være lettere å få muskulaturen til å slappe enda mer av om man benytter et vibrerende leketøy på klitoris samtidig.
 
Analplugger kommer i mange forskjellige størrelser, farger og materialer. Vi selger også vibrerende analplugger. Noen synes dette kan være en fordel ettersom vibrasjon kan ha en avslappende effekt på muskulaturen. Felles for alle analplugger er at de har en form for stopper i enden. Dette er veldig viktig ettersom det hindrer leketøyet å forsvinne inn.
 
Som en nybegynnerplugg kan det være fint å starte med en litt mindre variant, gjerne med en litt spissere tupp, som gjør det enklere å sette den på plass. Mange foretrekker også glassplugger. Dette materialet blir veldig glatt med glidemiddel og stjeler lite fuktighet, noe som også gjør det enklere å føre den inn. Glassprodukter kan også kombineres med silikonglid, som er kjent for å være glattest av de forskjellige typene glidemidler. Glass kan også ta til seg temperatur veldig enkelt, så om man legger pluggen i varmt vann i forkant, kan kanskje dette hjelpe muskulaturen å slappe enda mer av. På Karl Johan er glass-pluggene i Icicles-serien veldig populære.
 
I henhold til vedlikehold er glidemiddel og vibratorrens tilbehøret vi anbefaler til anale sexleketøy. Noen liker å anvende en analdusj i forkant. Dette er ikke nødvendig, men flere opplever det som en ekstra komfort. For bruk av analdusj trekker man først opp lunkent vann i "ballongen", så skyller man kun en sprut opp. Ellers kan det kan være lurt å gjøre dette i dusjen eller over doen. Det er ikke anbefalt å gjøre dette flere ganger i uken eller douche vaginalt, ettersom det kan ødelegge naturlige slimhinner.
 
Lykke til!
 
Hilsen Stine.