BDSM-nybegynner: Hva anbefaler dere? | Kondomeriet

BDSM-nybegynner: Hva anbefaler dere?

Det er ikke så dumt for nybegynnere å ha et sikkerhetsord som kan brukes for å få den ene parten til å stoppe eller å roe ned, råder vår produktekspert.

«Hva anbefaler dere for en som har lyst til å utforske BDSM?» spør mann 30.

Vår produktekspert Katarina Andresen svarer.

Hei mann 30,

Takk for at du har sendt inn ditt spørsmål til oss.

Før vi kommer til produktanbefalingene, ønsker jeg å komme med noen generelle tips før dere setter i gang!

BDSM er en lek med maktforskjeller, med underkastelse og dominanse. Det kan gå ut på å holde fast, binde, snakke frekt til hverandre og liknende, under forutsetning at begge har lyst og klarer å skille mellom virkelighet og fantasi.

Når man skal prøve ut BDSM som par, er det viktig at man prater sammen på forhånd. Hold en åpen dialog, prøv dere sakte frem, slapp av og ha det gøy. Fortell om noe som pirrer fantasien til hverandre, snakk om det dere liker og ikke liker, uten å dømme eller presse hverandre.

Det er ikke så dumt for nybegynnere å ha et sikkerhetsord som kan brukes for å få den ene parten til å stoppe eller å roe ned, da det kan være vanskelig å se grensene når man er langt inne i rollene som dominat og underdanig. Dessuten er det viktig at dere begge aksepterer at tiltak som sikkerhetsord er nødvendig. Det handler ikke om mistro til den andres rolle som dominant, men å kunne ta det et steg videre.

Når man skal utforske BDSM for første gang, kan det være lurt å ha noen rekvisitter klare, som for eksempel:

Det er kun fantasien som setter grenser – ha det gøy!

Hilsen Katarina.