Avstandsforhold: Hvordan opprettholde sexlivet?

Det er viktig å respektere hverandres begrensninger til å dele bilder eller tekster som er av privat natur, skriver Helsebroren.

«Vi er i et avstandsforhold der vi ikke får sett hverandre mer enn en gang i måneden, vi trenger hjelp til hvordan vi kan opprettholde sexlivet mellom disse gangene. Synes det er vanskelig vite hvordan vi skal sende nudes osv til hverandre og det er spesielt vanskelig å vite hvordan vi skal svare på hverandres bilder. Hvordan skal vi skrive til hverandre osv når vi holder på?» spør mann (19).

Helsebror Per Arthur Andersen svarer.

Hei mann 19. Takk for spørsmål!

Avstandsforhold er ikke enkelt. Det krever mer engasjement og en stor grad av tillit fra begge parter for at forholdet skal holdes friskt. Sex og avstandsforhold blir naturlig nok en utfordring da sex vanligvis innebærer at deltakerne er i samme rom. Men med tiden og teknologiske utviklinger er det blitt lettere å dyrke den intime delen av forholdet på avstand. Tenk hvor frustrerende det var i tiden hvor brev var eneste kommunikasjonsform. Da var det nok vrient å holde tenningen i sextingen. Men selv om teknologien gjør det lettere for oss å dele de intime sidene av oss med den vi er glad i, så er det ikke alltid lett å vite hvordan det skal gjøres, når det skal gjøres og som du sier, hvordan en skal respondere.

Det kan nok være lettere å finne ut av dette hvis forholdet har vart en stund. Da kommunikasjonen mest sannsynlig har fått litt øvelse. Men det er ikke umulig å få til dette hvis forholdet også er ferskt. Men det som alltid er viktig, er å respektere hverandres begrensninger til å dele bilder eller tekster som er av privat natur. Hvis du synes det er vanskelig å dele bilder av deg selv, så må kjæresten din respektere dette og visa versa. Samtykke og tillit i den virtuelle sexen er like viktig som i den fysiske.

Så et godt utgangspunkt er å starte rolig. Sett av tid hvor dere begge kan være alene med hverandre og komme i riktig stemning for at den digitale leken kan utspille seg. Og så er det viktig å ikke legge press. Hvis en av dere føler dere litt kåt og ønsker å dele dette med en godt ordlagt melding eller et friskt bilde, så er det ingenting i veien for det. Men hvis motparten ikke er helt i samme setting, må ikke de føle press for å respondere på samme mynt. Men heller takke for oppmerksomheten. Det kan gjøre mye for dagsformen å få et spontant nude fra den man er glad i. Etter litt trening med dette, vet dere også hva dere skal si og hva som er pirrende å få bilde av.

All sex krever kommunikasjon, men i denne typen sex er kravet for god kommunikasjon høyere. Når du sier at dere bare treffes en gang i måneden, så kan jeg se for meg at forventningene til sex er store når dere møtes. Dette er naturlig og det er noe dere sammen kan planlegge med deres digitale danser. Hva dere ønsker å gjøre med hverandre når dere møtes kan nok sette i gang mange interessante FaceTime-samtaler. Men det er igjen viktig at dere ikke legger press på hverandre. Hvis dere møtes en gang og det ikke passer å ha sex, eller lysten ikke er der, så må det også aksepteres. Forholdet deres er mer enn bare sex også.

En siste ting som er viktig å påpeke er at mellom dere så må det være en felles enighet om at de bilde- eller videomaterialer dere deler mellom hverandre, blir mellom dere. Ikke del de videre til noen andre eller vis dem til noen andre. Det blir fort ulovlig og ikke hyggelig for noen parter om det skulle dukke opp på en tilfeldig pornoside. Så vær trygg med hverandre på dette punktet.

Utenom dette så vil jeg anbefale dere å bare nyte eksperimenteringen, dere er utenfor boksen i det vi kan kalle et vanlig forhold allerede. Så ikke vær redd for å tenke utenfor boksen med hva dere kan gjøre for å holde sexen i forholdet ved like. Fantasiene dere har kan deles over videochat og settes til liv de gangene dere møtes.

Lykke til!

Hilsen Helsebror.