Analsex: Får vondt under analsex, men vil gjerne ha det. Finnes det råd?

Sexologen kommer med råd til hvordan å ha analsex for å unngå smerter og ubehag.

«Jeg har et spørsmål angående analsex. Jeg får ofte veldig vondt, uansett hvor mye jeg varmer opp. Har prøvd relaxing serum, glid med «bedøving», prøver å slappe av når det skal skje osv osv. men fortsatt veldig vondt. Hvertfall i starten. Noen ganger er det vondt hele tiden også. Har dere noe forslag? Har hørt om vaginisme sykdommen - finnes det også for menn, bare i analen?» spør mann (24).

Sexolog Thomas Wither svarer.

Hei mann 24.

Meg bekjent finnes det ingen analisme, hvis man kan kalle det for det, men anus og områdene rundt anus har en stor tetthet med nervetråder som kan gi nytelse eller ubehag på lik linje med at det er generelle forskjeller på hvordan vi liker forskjellig berøring på resten av kroppen. Ved analåpningen sitter den ytre ringmuskelen som er viljestyrt, og rett innenfor sitter den indre som ikke er viljestyrt, men som kan respondere på berøring/trykk. Dersom du ikke klarer å slappe godt av ved berøringen, kan det godt hende at dette vanskeliggjør penetrering i anus. Hvis man har vært med på ubehag ved penetrering i anus tidligere, ser jeg heller ikke det som helt usannsynlig at det kan gjøre at man ikke slapper av og derfor heller ikke klarer å få til penetrering. Innenfor ringmuskelen finner vi endetarmen, og som regel finner man ikke avføring i endetarmen hvis man ikke føler at man må på do.

Tør man å eksperimentere, er det uante seksuelle gleder dersom man våger, og ved å stimulere prostata enten direkte via anus eller mer indirekte via mellomkjøttet, kan han få lange, sterke, men også mer rolige orgasmer som kan være lenger. Dersom du eller din partner har lyst til å undersøke, er det er det bare å prøve med en finger eller et egnet sexleketøy. Prostata finner man 4-8 cm inn, og opp mot buken, og skal være på størrelse med en valnøtt og gjerne har tilsvarende struktur som en valnøtt også. Hvordan du liker at den stimuleres, er som regel ganske individuelt. Noen liker bevegelse, noen liker vibrasjon, men det er som regel en fordel om penis stimuleres samtidig. Orgasmen er som regel annerledes enn den man får via kun å stimulere penis og beskrives gjerne som rolige bølger mot stranden.

Mitt råd til deg er å kanskje prøve litt selv og begynne helt i det små. Bruk rikelig med glidekrem. Ikke prøv med en stor penetrering, men gå heller gradene slik at anus kan venne seg til penetreringen. Er det ubehag, så slutt og prøv igjen litt senere eller med et mindre objekt.

Ønsker deg lykke til,

Mvh Thomas Winther, sexolog.