Vær miljøbevisst når du velger leketøy

5. juni er det Verdens miljødag. Den internasjonale markeringen ble stiftet i 1972 for å øke folks bevissthet rundt miljøspørsmål. I 2014 valgte FN ut små øystater og klimaendringene som tema. Slagordet var «Raise your voice – not the sealevel». Vi i Kondomeriet foreslår at du hever stemmen ved å være litt ekstra miljøbevisst når du velger leketøy.

Miljøvennlige materialer

Leverandører og produsenter av leketøy har blitt mer miljøbevisste de siste årene, og nye materialer som ikke tærer like mye på miljøet har kommet til. Keramikk, metall, sten og glass er noen eksempler. Keramikk er et godt valg om du ønsker et leketøy som er miljøvennlig – disse kan du for eksempel bruke som drenering i blomsterpotten når de «pensjoneres». Leketøy laget av hundre prosent silikon er også et godt valg.

Velg oppladbart

Invester i et leketøy av god kvalitet som har lang levetid. Stadig flere leketøy blir laget uten batterier, og heller med en oppladbar motor. Disse holder gjerne lengre, og er ikke minst miljøbesparende.

Noen gode valg:

• We-Vibe er et av selskapene som setter stort fokus på miljøet. De lager kvalitetsleketøy i øko-vennlig materialer, og følger strenge EU-direktiver. De har karbon-nøytral produksjon, oppladbare leketøy og resirkulerbare innpakninger på sine produkter.

• Fun Factory har et godt rykte for sin gode kvalitet. Deres produkter lages i ren silikon, og lades ved hjelp av et «Click’n Charge»-system.

• Svenske Lelo er et godt valg om du ønsker et leketøy som har design, god kvalitet og er miljøvennlig.

• Je Joue lager flotte designleketøy til par, kvinner og menn. Alle produktene lages i hundre prosent silikon, og lades med magnet.

• Laid er det første norske lektøysmerket. De lager unike design-leketøy i ren silikon og sten, og vibratoren i kolleksjonen er oppladbar.

Retur

Uansett hvor lettvint det er: Ikke kast det ødelagte eller gamle leketøyet ditt som vanlig avfall. Vibratorer inneholder elektriske komponenter som kan være skadelige for miljøet. De går som EE-avfall, og skal leveres til gjenvinning. Ta med produktet tilbake til forhandleren, eller lever det til en kommunal mottaksstasjon. Kondomeriet sørger for innsamling, sortering og gjenvinning av EE-avfall gjennom Elretur. I tillegg har vi miljørabatt, som er en super løsning både for deg og miljøet!