Oppfordrer kvinner til å onanere mer

Kvinner onanerer mye mindre enn menn. Det viser undersøkelser på undersøkelser. – Det er på tide å gjøre noe med statistikken, mener Kondomeriets sexolog.

Onani er normalt, sunt, digg og trygt. Det har ingen legning eller sivilstatus. Onani er noe vi alle har et forhold til – enten vi gjør det mye, lite eller ikke i det hele tatt. Likevel er det fortsatt skambelagt, og kvinner onanerer langt mindre enn menn. Dette hindrer full likestilling på soverommet.

Nå er det på tide å ta saken i egne hender, damer!

VIONANERER_logo_RGB_01.png

Gjør du?

Menn onanerer mest

På verdensbasis eksisterer det et stort onanigap mellom kvinner og menn. Mannfolket onanerer nærmest dobbelt så mye som kvinner. 

Nå viser en ny undersøkelse fra Kondomeriet* at dette onanigapet også finnes i Norge. 

– Norske menn har ikke gitt fra seg stafettpinnen når det kommer til onani. Snarere tvert imot. De er jevnt over flinkere enn kvinner til å sette av tid til å onanere. 

Det sier Ingrid Bakker, sexolog i Kondomeriet. 

I undersøkelsen kommer det nemlig frem at dobbelt så mange menn som kvinner onanerer flere ganger i uken! 

– Tenk så mange orgasmer, så mye nytelse og så mange andre deilige fordeler kvinner snyter seg selv for. 

Mer-Lyst-Hissig-klitorisvibrator-produktboble.jpgonanifavoritt-knapp.jpg

Onani + kvinner = skam? 

En av årsakene til at kvinner onanerer mindre enn menn, tror sexologen handler om skam og tabu. Og ifølge Kondomeriets nyeste undersøkelse* kan det se ut som om hun har rett. 

Undersøkelsen viser blant annet at:  

vi-onanerer-kampanje-artikkel-statistikk.jpg

– Slik kan vi ikke ha det i 2023, mener sexologen. 

– Det å elske seg selv, og med seg selv, er og bør være noe av det mest naturlige i verden! 

I 2023 har derfor sexologen og Kondomeriet en klar oppfordring til alle kvinner der ute:  

vi-onanerer-artikkel-sexolog-sitat2.jpg

onanifavoritt-knapp1.jpg

Hvorfor onanere mer?  

Ifølge sexologen finnes det mange gode grunner til å onanere mer. 

– Det å bli kjent med og trygg på sin egen kropp og sitt undre jeg, er alfa og omega for å kunne ha et godt sexliv, både alene og sammen med andre! 

– Ved å onanere kan du finne ut av hva du liker, hva som tenner deg og hvordan du oppnår nytelse og orgasme på egen hånd – noe som også vil kunne gjøre det enklere å komme med en partner, forklarer hun. 

I tillegg kan onani ha en positiv effekt på sexlysten din! 

vi-onanerer-artikkel-sexolog-sitat.jpg

Onani og solosex har du dessuten alltid tilgang på, og er for mange den sikreste veien til orgasme, forteller sexologen. 

– Og når vi også vet at orgasmer er bra for helsen og blant annet kan bidra til å styrke immunforsvaret, redusere stress og gi bedre søvn, så ser jeg ingen grunn til ikke å onanere mer! 

vi-onanerer-sexolog-portrett-sitat.jpg

onanifavoritt-knapp.jpg

Sexleketøy kan gjøre det enklere å få orgasme 

Selv om det å onanere eller å ha sex ikke er nødt til å ende i en orgasme for å være deilig og tilfredsstillende, er det ikke noen hemmelighet at orgasmen er noe de fleste jakter. Gang på gang.  

Men... Det å få en orgasme er ikke alltid like lett for kvinner som for menn. Dette kan være enda en årsak til at kvinner onanerer mindre, tror sexologen. 

vi-onanerer-sexolog-sexleketøy.jpg

For å øke sjansene for å få en orgasme, har sexologen et hett tips på lur. 

– La klitoris få spille hovedrollen i alenekosen! Det er nemlig sånn at flesteparten av kvinner trenger å stimulere klitoris for å få en orgasme, og hele 43 % kommer aldri uten dette**! 

Ifølge sexologen opplever mange kvinner at det er enklere å oppnå orgasme med et sexleketøy. Faktisk gjelder dette 7 av 10 kvinner**. 

– Et sexleketøy vil gi en helt annen stimulering enn hånden, og vil la deg variere måten du onanerer på og hva du onanerer med. Og variasjon er veldig viktig for å unngå å bli vant til å komme på én bestemt måte. 

– Ved å lære deg å komme på flere forskjellige måter, kan du øke sjansene for å få orgasme også sammen med partner!

Womanizer-Duo-2-produktboble.jpg

onanifavoritt-knapp1.jpg

Så, hva venter du på?

Bli med og tett onanigapet. 

VIONANERER_logo_RGB_01.png

Gjør du?

Kilder:  *Undersøkelsen er gjennomført av analyseinstituttet YouGov. Det er i perioden 21. - 31. desember gjennomført til sammen 1016 CAWI-intervjuer med personer i alderen 18+år. **Undersøkelsen er gjennomført av Norstat, på vegne av Kondomeriet (2021).