Onani – norske eldre på Europatoppen

Ny forskning viser at over 90 prosent av norske menn, og 75 prosent av kvinner i aldersgruppen 60 til 75 år er seksuelt aktive i Norge.

Sexlivet er ikke over selv om pensjonisttilværelsen nærmer seg. Kvinner og menn mellom 60 og 75 år både onanerer, har samleie og er fornøyd med sexlivet sitt, viser ny studie ledet av Bente Træen, professor i helsepsykologi ved Universitetet i Oslo.

 Saken ble først omtalt av Forskning.no

Nordmenn onanerer 

Studiet kartla sexlivet til kvinner og menn mellom 60 og 75 år, i seks europeiske land. Det har blitt forsket svært lite på eldres seksualitet og sex-forsker, Bente Træen, innrømmer at hun ble tidvis overrasket over resultatene.

– Mange onanerer og har ganske ofte samleier. Og ikke minst overrasket er jeg over at de eldre gjennomgående er såpass fornøyde med seksualiteten sin, sier Træen til forskning.no

I undersøkelsen kom det også fram at eldre i Norge topper statistikken når det gjelder onani. 65 prosent av norske menn og 40 prosent av kvinnene rapporterte at de hadde tilfredsstilt seg selv den siste måneden. Til sammenligning, hadde svært få portugisere onanert i samme tidsperiode. Portugiserne lå derimot på samleietoppen med sex en til to ganger i uken!

Endret sexlyst

Sexlysten og hva vi verdsetter av aktiviteter i senga endrer seg med alderen, men det er en myte at eldre er uinteressert i et godt sexliv.

– Som ung setter du mest pris på de "gymnastiske sidene" ved sex og nytelse knyttet til genital kontakt. Når du blir eldre er det å bli kost med, tatt på og kysset viktigere, sier Træen til Forskning.no.

På grunn av hormonelle endringer kan kvinner få tynnere slimhinner i skjeden og mindre naturlig fukt, noe som kan gjøre penetrasjon smertefullt, mange menn kan også oppleve ereksjonsproblemer med alderen. Det finnes heldigvis gode råd for et lystfylt sexliv i en moden alder. 

Les også: Glidemiddel - den ultimate guiden

Bruk av sexleketøy

Sexleketøy kan være en fantastisk tilleggsdimensjon til et godt sexliv, enten du nyter sex alene eller med en partner. Kondomeriet har nylig utført en spørreundersøkelse, der vi har kartlagt bruk av sexleketøy blant våre kunder i alderen 50 - 70 år. Undersøkelsen viser at eldre overhode ikke er fremmed for å bruke sexleketøy sammen med en partner.

Les også: Dette må du ha i nattbordskuffen- godt voksen

Hele 91 prosent av våre kunder i undersøkt aldersgruppe har brukt sexleketøy sammen med en partner, og 85 prosent vil sterkt anbefale det videre til andre par, mens 10 prosent svarer kanskje. 86 prosent svarte at sexlivet ble bedre med sexleketøy. Dette er gode nyheter for alle som ønsker et enda rikere sexliv, uansett alder! 

Kilder: forskning.no