Nordmenn har aldri vært så opptatt av sexleketøy som nå

Det har aldri før vært like stort fokus på et godt sexliv som i Norge i dag. Nordmenn ønsker å pleie sexlivet og hverandre og er mer åpen for vibrerende sexleketøy.

I følge ny undersøkelse gjort for Kondomeriet mener over halvparten av oss her til lands at det er viktig å gjøre det man kan for at sexlivet skal være på topp. For å opprettholde et godt og sunt sexliv kan det virke som at det er sexleketøy som er middelet vi tyr til. 1 av 2 av oss tror at bruken av sexleketøy vil gi dem et bedre sexliv. Blant de som allerede har sexleketøy fra før mente hele 3 av 4 av sexleketøy gjorde sexlivet deres bedre. 

Partnerens opplevelse like viktig som egen orgasme

Av de som eier et sexleketøy mener 65 % at dette bidrar til at partneren får et bedre sexliv. Til sammenlikning mener 79 % av samme gruppe av sexleketøy gjør det samme for deres eget sexliv. Det er ikke en altfor stor forskjell, noe som kan indikere at partnerens orgasme og opplevelse er like viktig for parforholdet. Det tyder på at sexleketøy er bra for parforholdet. 

Sexleketøy normaliseres

Den største brukeren av sexleketøy er kvinner, der hele 8 av 10 sier de har brukt et sexleketøy alene eller med partner, mot 6 av 10 menn som sier det samme. Hele 3 av 4 norske kvinner sier de syns det er greit å bruke et sexleketøy for å få et bedre sexliv. Nesten like mange sier de har brukt et sexleketøy før. Dette er ganske høye tall som kan tyde på at bruk av hjelpemidler i sexlivet normaliseres. 9 av 10 menn syns også det er helt greit at deres partner bruker sexleketøy. 

Kvinner trenger ofte "litt ekstra"

Faktisk sier 88 % av kvinner at de trenger klitorisstimulanse for å oppnå orgasme, mot 68 % som sier de kan få orgasme av vaginal stimulanse. Dette kan være grunnen til at vibrator er det mest solgte typen av sexleketøy. 94 % av oss, mann eller kvinne, har kjennskap til hva en vibrator er! Over halvparten av kvinnene sier det er nysgjerrighet som trigger kjøp og valg av sexleketøy. 

Finn din neste klitorisvibrator her!

Kilde: Innsiktsundersøkelse 2016 og kundeundersøkelse 2017, begge utført av Norstat.