Mindre sex for morgengretne

Når man fyker rundt og leter etter like sokker en mørk morgen, er det lett å glefse mot hverandre. Men en sur kommentar kan gi gjenklang resten av dagen, og kvelden.

Sexterapeut Lou Paget minner morgengretne par på at stress og negative følelser ikke bør øses over på partneren. Hun påpeker at det er en forbindelse mellom det du sier tidligere på dagen og hva du ønsker senere på kvelden. Så tenk deg om før du kommer med unødvendige kommentarer.

Glem maset

Er planen en koselig kveld med vin, levende lys og lite klær, er det muligens smartest å la være å mase for noe den andre har glemt å gjøre eller komme med kritikk. Handling taler et tydelig språk og du bør passe på at du behandler partneren slik du ønsker å bli behandlet selv. Hvis du løper ut av huset på morgenen uten å si ”ha det”, kan du heller ikke forvente at kjæresten møter deg med åpne armer etter en lang dag på jobb.

Så et frø til kos

I motsatt tilfelle, sier Paget, sår du et lite frø til nærhet hvis du planter et kyss i nakken på din kjære etter å ha kost litt i sengen før dere står opp. Å ta seg tid til å ta på hverandre, ta hensyn og vise nærhet, gir bedre humør og danner grunnlaget for kvelden - som forhåpentligvis inneholder mer kos og muligens noe mye hetere...

Hold det hett i løpet av dagen

Vi har flere arenaer å kommunisere på i dag som Facebook, Snapchat eller vanlig SMS. Bevar den gode følelsen gjennom dagen med å gi små hint til din partner hva du håper på skal skje til kvelden og er du riktig modig, hvorfor ikke sende et litt frekt bilde? La det ikke bli noen misforståelser, så skal du se at dere begge har tankene på rett sted når mørket faller.