Menn vil ha mer sexleketøy på soverommet

I følge nye undersøkelser kommer det frem at menn er mer åpen for bruk av sexleketøy for å sprite opp sexlivet enn hva kvinner er.

79 % av Norges befolkning syns faktisk det er helt innafor med sexleketøy. De fleste synes det er greit å bruke sexleketøy for å forbedre sitt sexliv. Det som var litt oppsiktsvekkende med resultatene fra Kondomeriets nyeste undersøkelse var spriket mellom kvinners bruk og oppfattelse av sexleketøy. Undersøkelsen er gjort i samarbeid med Brand Cognition og Norstat på landsomfattende basis om tema nordmenns sexliv. 

Mer aksept hos menn?

Den største brukeren av sexleketøy er kvinner, der hele 69 % sier de har brukt et sexleketøy alene eller med partner, mot 62 % av menn. Kvinner oppgir også at de i større grad enn menn at de opplever å få orgasme lettere ved bruk av sexleketøy (42 % kvinner mot 25 % menn som svarer det samme), men likevel svarer flere menn (84%) at de syns det er greit med bruk av sexleketøy enn hva kvinner (75%) syns. Menn er også generøse og synes i aller størst grad at det er greit at partneren bruker sexleketøy. Her svarer 87 % av menn at de synes dette er greit, mot «bare» 64 % av kvinnene som syns at partner skal kunne kose seg med noe ekstra.

Sexleketøy for kvinner har for lengst blitt stuerent, men det er litt igjen før holdningene rundt dette er helt likestilt.

Fakta: Bergensere er for øvrig de som er minst ivrig på at partneren skal bruke sexleketøy. 

Kvinner trenger ofte ekstra stimulering

Kvinner er den største forbrukeren av sexleketøy og ikke uten grunn. Ofte trenger damene mer hjelp fra sexleketøy for å oppnå klimaks. Det er tidligere konstatert at 75 % av kvinner trenger stimuli av klitoris ved samleie og 90 % ved onanering, for å oppnå orgasme. En vibrator hjelper til dette formålet og er en av de største kategoriene av sexleketøy som blir solgt. Vibratorer er for øvrig også det sexleketøyet som nordmenn har best kjennskap til, hvor hele 94 % sier de har hørt om vibratorer.

Vi har noe til felles!

Menn og kvinner har overraskende like preferanser av sexleketøy. På topplisten hos begge kjønn ligger nemlig sexhusken! Den finner du her! Dette er morsomt å bruke sammen og viser at nordmenn kanskje er mer kinky enn man skulle tro? Erotiske spill ligger henholdsvis på andreplass hos damene og tredjeplass hos mannfolkene etter kostyme, som også er damenes tredjeplass. 

Kilde: Innsiktsundersøkelsen 2016