Magic Wand – 8 ting du bør vite

Siden 1970-tallet har Magic Wand vært en av verdens mest solgte massasjeapparat, og i en ikonisk episode av Sex and the City forklarer Samantha oss hva den egentlig brukes til...

Fra viktorianske kvinner med “løpsk livmor”, til svette hippier på 70-tallet som onanerte i ring. Siden de første massasjestavene ble oppfunnet på 1800-tallet, har millioner av kvinner oppdaget at apparatene egner seg til mer enn å massere ømme muskler.

Den originale Hitachi Magic Wand. Foto:Good vibrations.

Det japanske firmaet Hitachi entret det amerikanske markedet med “Magic Wand” i 1968, et produkt som i utgangangspunktet rettet seg mot de som ønsket å løse opp i stive knuter. Men med hippietiden kom en større aksept for den kvinnelige seksualiteten, og snart ble den merkelige plastdingsen fra Japan selve symbolet på seksuell frigjøring på slutten av 1970-tallet, i San Francisco. I dag er "wand" en normal betegnelse på en type sexleketøy som gir solide og kraftige vibrasjoner med flere bruksområder.

1. Har sine røtter tilbake til 1800-tallet

Historien om de fingertrøtte legene som kurerte såkalte hysteriske kvinner ved å gi dem orgasmer, har gått sin seiersgang både i akademia og på internett. Hypotesen stammer opprinnelig fra Rachel Maines, en amerikansk historiker. Hun påstår at 1800-tallets leger var de første til å bruke vibrerende massasjeapparater til å behandle kvinner for "hysteria" - et tidligere medisinsk begrep som dekket alt fra hodepine til nervøse sammenbrudd.

På den tiden trodde man at sykdommen rammet kvinner fordi livmoren ble rastløs av å ikke bære frem barn, og beveget seg av den grunn i kroppen. Hysteria var en av få sykdommer som legene kunne behandle med hell, og et stort antall takknemlige kvinner returnerte trofast og regelmessig, ivrige etter å betale for ytterligere behandling. Det tok heller ikke lang tid før massasjeapparatene gjorde sitt inntog i private hjem, for ren medisinsk behandling selvsagt…

 2. Onanerte i ring med magic wand

Sexpedagog Betty Dodson fra San Fransisco får ofte æren for å ha bidratt til at Magic Wand ble så populær i Vesten. Hun brukte massasjestaven på sine onanikurs på slutten av 1970-tallet. Kursene var kjent som Bodysex-workshops og inneholdt 15 nakne kvinner med en Magic Wand hver. Dodson lærte tusenvis av kvinner å oppnå orgasme ved hjelp av det som senere ble døpt for Betty Dodson-metoden.

Foto: Screenshot/HBO

3. Ble vist på Sex and the City 

Magic Wand ble utsolgt i butikker over hele USA etter en episode av Sex and the City i 2002, hvor Samantha forsøker å bytte “vibratoren”, fordi den sluttet å fungere, hvorpå betjeningen sier at det ikke er en vibrator. Samantha svarer selvfølgelig for alle kvinner når hun hardnakket svarte at "Jo- det er det den blir brukt som".

4. Kan kurere kvinnelig impotens 

Et studie fra 2008 i “The Scientific World Journal” fant at av en gruppe på 500 som led av kronisk anorgasmia, klarte hele 93 prosent  å oppnå orgasme ved hjelp av Betty Dodson-metoden. Anorgasmia betyr at man ikke er i stand til å oppnå orgasme vanligvis. Studiet viser tydelig de mektige kreftene som ligger i en wand.

5. Perfekt som oppvarming før analsex

En wand er ikke bare god til klitorisstimuli, den er også helt ypperlig til å massere kroppen med (det er jo det den er lagd for opprinnelig). Faktisk er den perfekt å bruke som en avslappende oppvarming før analsex, ifølge Cosmopolitan. Hvorfor ikke gi partneren en massasje og en deilig orgasme, før du masserer rumpeballene og analåpningen med en wand?

6. På TIME magazines topp 10-liste

I 2016 figurerte Magic Wand på Time Magazine sin liste over de 50 mest innflytelsesrike teknologiske dingsene i verden. Magic Wand kom med på topp 10-lista, som også besto av blant annet Apple iPhone, Sony Walkman og HP, for å nevne noen. 

7 .Originalen selges ikke i Europa

Hitachi har aldri vært komfortabel med bruken av massasjeapparatet deres, og har flere ganger truet med å trekke produktet fra markedet. I 2013 fjernet de selskapets navn fra den originale "Hitachi Magic Wand" på grunn av bekymringer for å ha firmanavnet knyttet til et kjent sexleketøy. På grunn av manglende vilje til å utvide produksjonen, kan man ikke få tak i originalen med europeisk støpsel. Men et dansk firma tok tak i problematikken og brukte samme teknologi for å lage "Magic Wand Europe", som blir solgt blant annet på Kondomeriet. 

8. Kondomeriet har laget sin egen

Den originale Hitachi Magic Wand er til tross for sitt "sterile" utseende ofte omtalt som Cadillacen av vibratorer, og nyter kultstatus i mange miljøer. Sexpedagoger og terapeuter bruker den fortsatt i undervisning, og den dukker stadig vekk opp på podcaster og i kvinneblader. I dag finnes det utallige varianter av en wand, og vi ser at det fortsatt er et elsket tilskudd til sexleketøysamlingen. Du kan nyte en wand laget i glatt silikon, som er både oppladbar og vanntett og ikke minst- lettere å holde i. Kondomeriet har til og med laget sin egen wand. 

Kilder: Cosmopolitan, forskning.no, magicwandoriginal.com, goodvibes.com